BIST 10.523
DOLAR 32,28
EURO 35,06
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL

Eski başkana usulsüzlük suçlaması

Bayburt'ta, AB fonundan alınan parayı kullanırken usulsüzlük yaptığı iddiasıyla açılan davada yargılama süreci başladı.

Abone ol

Bayburt'ta, AB fonundan alınan parayı kullanırken usulsüzlük yaptığı ve ihaleye fesat karıştırdığı öne sürülen eski Beşpınar Belde Belediye Başkanı Şahin Torun'un da aralarında bulunduğu 3 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanıklar Şahin Torun, inşaat mühendisi oğlu Hasan Torun ve dönemin Beşpınar Belde Belediye muhasebecisi Murat Çikot hazır bulundu.

Kimlik tespitinin ardından savunmaları alınan sanıklar, haklarındaki suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini ve tahliyelerini istedi.

Mahkeme heyeti, baba ile oğlunun 10 bin lira kefaletle, Çikot'un da tutuklu bulunduğu süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verip, duruşmayı erteledi.

Bayburt'un Demirözü ilçesine bağlı Beşpınar Belde Belediyesinin eski başkanı Şahin Torun, görevli olduğu dönemde ''beldede çocuk parkı, kanalizasyon ve parke döşeme için AB fonundan alınan 95 bin avronun kullanımında usulsüzlük yaptığı ve ihaleye fesat karıştırdığı'', oğlu Hasan Torun ve Murat Çikot da bu olaylarla ilgileri bulunduğu iddiasıyla Ocak 2010'da tutuklanmıştı.