BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Avrasya Maratonu'nda tarife aynı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, dünyanın tek kıtalararası maratonunda yine 1 milyon dolar ödül dağıtacak.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı toplantılarının son birleşiminde Ekim ayında koşulacak 32. Uluslararası Avrasya Maratonu’nda toplam ödülün yine 1 milyon bin dolar olmasını karara bağladı.

Erkeklerde ve bayanlarda büyük ödülün 50 bin dolar olduğu maratonda dereceye giren Türk sporcuların ödülü, geçen yıllarda olduğu gibi ikiye katlanacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından Gümüş Seviye (Silver Label) maratonlar arasında yer alan Avrasya Maratonu’nu uluslararası bir marka haline getirmek amacıyla 3 yıl önce yaptığı düzenleme koşuya olan ilgiyi daha da arttırdı. Büyükşehir, son 3 yıldır koşuda dereceye giren sporculara toplam 1 milyon bin dolar ödül dağıtıyor. Avrasya Maratonu’nda, 42 kilometrelik maraton koşusunda erkek ve bayanlarda birinciye 50 bin dolar ikinciye 25 bin dolar, üçüncüye de 15 bin dolar ödül verilecek. 15 kilometre koşusunda da birincileri 4 bin dolar, ikincileri 2 bin 500 dolar, üçüncüleri 1.500 dolar ödül bekliyor.

Yarışta Türkler tasnifinde birinci erkek ve bayanlara 20 bin, ikincilere 10 bin ve üçüncülere de 5 bin dolar ödül dağıtılacak. Ayrıca 42 kilometrelik maratonda ilk üçe giren Türk sporcuların ödülleri her yıl olduğu gibi yine ikiye katlanacak. Öte yandan, maratonda ‘Zaman Bonusu’ kazanan atletlere derecesine göre 5 bin ile 150 bin dolar arasında ekstra ödül verilecek.

Yarışın engelliler kategorisinde ise, birincilere 5 bin dolar, ikincilere 3 bin dolar, üçüncülere de 2 bin dolar ödül verilecek. Her yıl 100 binin üzerinde İstanbullunun katıldığı 10 kilometrelik Halk Koşusu’na katılanlara da madalya, tişört, sertifika ve kumanya dağıtımı yapılacak.