BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kars milletvekillerinin ruhuna fatiha!

Karayollarındaki köstebek yuvaları Karslıların isyan etmesine neden olunca bir gazeteci durumu bakın nasıl gündeme getirdi?

Abone ol

Karayollarındaki köstebek yuvalarına dikkat çekmek için aylardır uğraş veren gazeteci sorun çözülmeyince çareyi ilginç bir eylem yapmakta buldu.

Kars milletvekilleri AK Parti'li Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven ile MHP'li Gürcan Dağdaş'ın isimlerinin bulunduğu mezar tahtalarını karayoluna diken gazeteci ruhlarına fatiha okudu. Gazeteci "Eğer yaşıyorlarsa ispat etsinler" dedi.

Eylemi yapan Çağdaş Kars Haber Gazetesi'nin sahibi Gümüşpala Kortağ. Gazateci bozuk olan karayollarına dikkat çekmek için Kars-Iğdır karayolunda temsili cenaze töreni yaptı.

TBMM'de Kars'ı temsil eden AK Parti milletvekilleri Zeki Karabayır ve Mahmut Esat Güven ile MHP'li Gürcan Dağdaş'ın adını birer tahtaya yazan gazeteci Kortağ, yolun 15'inci kilometresindeki çukurların önüne geldi.

Tahtaya milletvekillerinin adını yazan ve doğum tarihlerini 22 Temmuz 2007, ölüm tarihlerini de 19 Nisan 2010 olarak gösteren Kortağ, yazının sonunda da milletvekilleri için 'Ruhuna Fatiha' yazdı. Mezar taşlarını yolun sağ tarafına diken Kortağ, daha sonra temsili olarak yaptığı cenaze töreninde "ölen" milletvekillerinin ruhuna 'Fatiha' okudu. Yoldan geçen sürücüler ve yolcular da eyleme destek verdi.

Kortağ, milletvekillerin kentin sorunlarına duyarsız kaldığını ileri sürerek, "8 yıldır karayollarının acı durumunu sürekli dile getiriyorum. Yazmakla bugüne kadar bir sonuç çıkmadı. Kars'ta Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü 1993 yılında kuruldu. Bölge Müdürü bile atanmış. Ama bugüne kadar Karayolları Bölge Şefliği olarak hizmet veriyor. Burada Bölge Müdürü'nün makamı ve odası olmasına karşın müdür yok. Kentin bütün yolları kasislerle dolu. 200 kilometre ötedeki Erzurum'da köy yolları bile asfaltlı iken, Kars-Iğdır şehirlerarası karayolu bile vahim durumda. Çözümü böyle bir eylemde buldum" dedi.

Başbakan'a Kars'ın sesini duyurmak için uğraştığını söyleyen Kortağ, "Bölge Müdürlüğü'nün faaliyete geçmesini istiyoruz. Kars'ın milletvekilleri yok, onlar bizim için artık öldü. Hava soğuk olduğu için cemaate mezar kazdırmak istemedim. Karayollarımızda zaten mezar büyüklüğünde kasisler var. Üçünü de buraya gömdük. Allah rahmet etsin. Milletvekillerini duyarlı olmaya çağırıyorum. Bu, onlara bir uyarı eylemimdir. Sorunlara eğilsinler ve yaşadıklarını ispat etsinler" diye konuştu.