BIST 10.285
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.412,06
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Eski bakanı Bahçeli'yi nasıl suçladı?

Bahçeli'nin, küskün ülkücülere yaptığı çağrıya eski Bakan Öksüz'den ilginç bir yorum geldi. Bu yorum, MHP Lideri'ni üzecek.

Abone ol

MHP'nin  yüzde 10 Türkiye barajını aşıp aşamayacağı tartışılırken, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'küskün' ülkücülere yaptığı çağrıya ilginç bir cevap geldi. Ulaştırma eski Bakanı Enis Öksüz, Bahçeli'nin "Millet ve devletin bekası için güçbirliği" çağrısının, aslında baraj korkusundan kaynaklandığını iddia etti.

Devlet Bahçeli, aralarında, Balyoz soruşturmasında adı geçen emekli Korgeneral Engin Alan'ın yanı sıra eski Bayındırlık ve İskân Bakanı Koray Aydın, eski MHP genel başkan adayı Ümit Özdağ, eski AK Partili bakan Murat Başesgioğlu, eski MHP Milletvekili Ali Güngör, Yeniçağ Gazetesi'nin sahibi Ahmet Çelik ve eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Azmi Karamahmutoğlu'nun isimlerinin yer aldığı uzun bir liste oluşturdu.

Bahçeli, küskün tabanda 'bakın ülkücüler bir araya geliyor' algısını oluşturarak, 'milli meselelerde küslük olmaz' mesajını vermek istiyor. Ancak bütün küskünlerden istediği cevabı alabilmiş değil.

MHP'li eski Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, "Mesele 'beka' sorunu değil, baraj korkusu." diyerek asıl hedefin başka olduğuna dikkat çekiyor. Bu çerçevede Bahçeli'nin 'fikri sömürgecilik' yaptığını öne sürüyor.

MHP liderinin ilk görüşmeyi yaptığı Koray Aydın, Bahçeli'yi kararlı gördüğünü ancak başarılı olunabilmesi için eski olsun yeni olsun bütün ülkücüleri bir araya toplaması gerektiğine vurgu yapıyor.

Diğer yandan, Bahçeli'nin elindeki listede eski bakanlardan Sadi Somuncuoğlu ile camianın tanınmış diğer bir ismi Ozan Arif'in isminin de yer aldığı ileri sürülüyor.

Somuncuoğlu, ortada kendisine yapılmış bir davetin bulunmadığını belirtiyor. "Bahçeli'den davet gelirse gider misiniz?" sorusuna ise, "Fikir, kültür ve dış siyaset alanında çalışıyorum. Değişik sebeplerden dolayı net bir şey söylemem doğru olmaz." cevabını veriyor. Somuncuoğlu, MHP'nin koalisyon hükümeti döneminde devlet bakanlığı yapmış, 2000 yılında parti kararına rağmen cumhurbaşkanlığına aday olmak isteyince tartaklanmıştı.