BIST 10.267
DOLAR 32,31
EURO 34,84
ALTIN 2.408,13
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Barosu Başkanı değişti

İstanbul Barosu'nda seçim heyecanı vardı. Adayların kıran kırana yarıştığı seçimlerin galibi belli oldu.

Abone ol

İstanbul Barosu 2010 yeni dönem yönetim seçimleri tamamlandı. 26 bin 94 seçmenden 19 bin 816'sının oy kullandığı seçimde Önce İlke Çağdaş grubundan Ümit Kocasakal 6 bin 80 oy ve yüzde 30,68 oranla İstanbul Baro Başkanı seçildi.

DARBECİ BARO SÖYLEMİNİ KABUL ETMİYORUM

İstanbul Barosu'nun bundan sonra da cumhuriyetin temel kazanımlarına, ulus bütünlüğüne ve devletin üniter yapısına sahip çıkacağını belirten Başkan Kocasakal, 'darbeci baro' söylemini asla kabul etmediğini ifade etti. Önceki Başkan Muammer Aydın ise Kocasakal'ın da kendi düşüncesine yakın olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, "Benden yardım isterlerse her zaman hazırım" dedi. Aydın, bir dahaki seçimlerde aday olup olmayacağı konusunda ise bilgi vermedi.

KİM NE KADAR OY ALDI?

Sütlüce'deki Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu yeni dönem seçimleri sona erdi. 26 bin 94 seçmenden 19 bin 816'sının oy verdiği seçimde katılım yüzde 75,94 oldu. 65 sandığın yer aldığı seçimde Önce İlke Çağdaş grubundan Ümit Kocasakal baro başkanı olurken, yine Önce İlke Çağdaş grubundan eski başkan Muammer Aydın, 4 bin 520 oy ve yüzde 22,81 oyla ikinci oldu. Hukukun Üstünlüğü Platformu'ndan Satılmış Şahin 4 bin 55 oy ve yüzde 20,46'lık oranla üçüncü olurken, Çağdaş Avukatlar Grubu'ndan Kemal Aytaç 3 bin 247 oy ve yüzde 16,39 oranla dördüncü, Katılımcı Avukatlar Grubu'ndan Mustafa Kemal Güngör Bin 236 oy ve yüzde 6, 24 oranla beşinci, Özgürlükçü Hukuk Platformu'ndan Fevzi Çakmak 678 oy ve yüzde 3,24'le altıncı oldu.

ÜNİTER YAPI VURGUSU

Ümit Kocasakal'ın başkan olduğunun belirlenmesinin ardından, taraftarları yeni başkana sevgi gösterisinde bulundu. Gelen tebrikleri kabul eden Kocasakal, İstanbul Barosu'nun kongreyi büyük bir olgunlukla gerçekleştirdiğini ifade etti. Sadece kendisine oy verenlere değil, bütün baro mensuplarının başkanı olmaya gayret edeceğini belirten Kocasakal, "Bunu açık yüreklilikle söylüyorum. Bu süreçte İstanbul Barosu ilkelerine yani cumhuriyetin temel kazanımlarına, ulus bütünlüğüne, üniter yapıya yani mesleğin sorunlarına ve meslektaşlarıma sahip çıkacağım. Hukuka karşı gerçekleştirilen saldırılar kimden ve nereden gelirse gelsin bu saldırılara karşı mücadele etmeye devam edeceğim." dedi.

"SİVİL DARBELERE DE KARŞI DİMDİK AYAKTA DURACAĞIZ"

Önceki İstanbul Baro Başkanı Aydın'ın 'darbe yanlısı' olarak lanse edildiğinin hatırlatılması üzerine Kocasakal, "O baronun ben de üyesiydim. Darbeci baro söylemi bir takım çevrelerin baroyla ilgili yakıştırmasıdır. Bu söylemi asla kabul etmiyorum. Elini vicdanına koyan hiç kimse İstanbul Barosu'nun hukuksuz dinlemelere karşı gerçekleştirdiği eylem için darbeci diyemez. Baro buna ses çıkarmayacak da neye ses çıkaracak. Aynı baro Gazze'deki insanlık dışı uygulamalara da ses çıkarmıştır. Dolayısıyla bunu asla kabul etmiyorum. İstanbul Barosu hiçbir zaman darbeci olmamış ve olmayacaktır. Ama askeri darbelere olduğu kadar sivil darbelere de karşı dimdik ayakta duracaktır." ifadelerini kullandı.

ESKİ BAŞKANIN VEDA SÖZLERİ

Yapılan seçimle İstanbul Baro Başkanlığı'na veda eden Muammer Aydın ise yeni başkana başarılar diledi. Kocasakal'ın da kendi düşüncesine yakın olduğu için mutlu olduğunu aktaran Aydın, 'Bir dahaki seçimlerde aday olacak mısınız?' sorusuna "Şu anda bunu söylemek için erken. Diğer arkadaşlarım çalışsın. Benden yardım isterlerse her zaman hazırım." yanıtını verdi.