BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.421,02
HABER /  GÜNCEL

Özal'a kuyruk kontrolü yapmışlar!

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'a yatılı kaldığı ilkokul yıllarında öyle bir hakarette bulunulmuş ki..

Abone ol

Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın, ortaokulu Mardin'de okuduktan sonra gittiği yatılı okulda, doğudan geldiği için kuyruğu olup olmadığının kontrol edildiği ortaya çıktı. Olayı, bizzat Turgut Özal anlatmış...

Yukarıdaki satırlar Haber7.com Genel Yayın Yönetmeni Ünal Tanık'ın köşe yazısından alıntılandı. Tanık, Medialog platform ile Mardin ortak organize ettiği programda izlenimlerini aktarırken bir de ilginç olaya yer verdi.

İşte Tanık'ın bizzat tanıklık ettiği o çarpıcı sözler:

- Mardinli olan Taraf yazarı Orhan Miroğlu, “Toplumda 100 yıllık bir hafıza kaybı var” diye söze başladı. Nobel ödüllü yazar Gabriel Garcia Marquez'in “Yüz Yıllık Yalnızlık” romanının kahramanı Albay Boendia’nın içinde yaşadığı halka, kaybettiği hafızasını kazandırmak için yaptıklarını hatırlattı ve şunları söyledi:

“Bizim böyle bir hafıza kaybımız var. Bu toplumun yetiştirdiği en iyi isimlerden birisi olan Musa Anter’in anıların iyi okunması gerek. Adana’ya yatılı okula gittiğinde Güneydoğu’dan gelen biri olarak kendisinin nasıl karşılandığını anlatır. Arkadaşlarının ‘Acaba Kürtler’in kuyruğu var mı?’ diye merak ettiklerini ve gece yatağa girdikten sonra üzerindeki yorganı açıp kontrol ettiklerini yazar.”

Orhan Miroğlu, Musa Anter gibi Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın da ilköğretimi Mardin’de okuduktan sonra kaldığı yatılı okulda aynı akıbete uğradığını anlattı. “Rahmetli Turgut Özal, kendisine nasıl kuyruk kontrolü yapıldığını Canip Ağabey’e (Yıldırım) anlatmış” dedi.

100 yıl öncesine kadar hiçbir sorunu olmadan yaşayan bu toplumun fertleri son bir asır içinde nasıl bu kadar ayrıştırıldı. Gerçekten bunun kodlarının iyi çözülmesi gerek.