BIST 10.677
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.427,78
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nu ürküten dehşet senaryosu

Kemal Kılıçdaroğlu partide ipleri eline aldı ama CHP'deki muhaliflerin yeni bir senaryosu ile karşı karşıya kaldı. İşte o senaryo!

Abone ol

Geçen hafta yaşanan "Gandi İhtilali"nin ardından CHP kulislerine göz gezdirdik. Sol siyasetteki depremin merkez üssü durumundaki CHP Genel Merkezi'nde kontrol Kemal Kılıçdaroğlu ekibinin denetimine geçmiş görünüyor. Artık, Genel Merkez'de Önder Sav taraftarlarının sesi koridorlarda yankı yapmıyor.

İŞTE SON DEDİKODULAR!

Ancak kulislerin yankısına kulak kabarttığımızda çok ilginç siyasi hesaplar yapıldığını işitiyoruz. Son dedikodu... CHP milletvekillerinin bir bölümü kurultayın yapılmasını istiyor. Özellikle imzasını çeken milletvekillerinin her an saf değiştirebileceği de gelen bilgiler arasında. Kılıçdaroğlu'na yakın bazı milletvekilleri de, Kılıçdaroğlu'nun hakimiyeti tam olarak eline aldıktan sonra kurultaya gitmesini ve Parti Meclisi'ni değiştirmesini salık veriyorlar. Sav'ın ağırlığıyla oluşan Parti Meclisi'nin, CHP Lideri'ne ileride sıkıntı yaratabileceği ifade ediliyor.

SAV BAYKAL'I ADAY GÖSTERECEK İDDİASI!

Kurultaylar, hizipler ve kavgalar partisi CHP'de, son kriz sonrası senaryo üstüne senaryo üretiliyor. koridorları aşıp, odalara kadar ulaşan senaryo ise ilginç. Ankara'dan aldığımız bilgilere göre, Önder Sav bir süre sessiz kalacak. Daha sonra Deniz Baykal ile köprü kurup, barışacak ve CHP'yi olağanüstü kurultaya götürecek. Ardından Baykal'ı genel başkanlığa aday göstererek, Kılıçdaroğlu'nu devirecek. Baykalcılar ise Deniz Baykal'ın aday olmayacağını iddia ediyorlar.

KASETTEN DAHA FAZLA SALLADI

Genel Merkez'e yansıyanlara göre, yaşananlar CHP tabanında büyük yankı buldu. Parti örgütlerinden Genel Merkez'e telefonlar yağdı. Tabandaki tepkiyi şu sözlerle ifade ediyorlar: "Bunlar kendi içlerinde anlaşamıyorlar, ülkeyi nasıl yönetecekler? Parti santraline gelen telefonların bir bölümü de Kılıçdaroğlu'nu desteklemek için arayan partililerden oluşuyor. Milletvekillerinin Kılıçdaroğlu'nun son hamlesi hakkındaki sözleri de şu ortak cümlede ifade ediliyor: "Baykal'ın kaset olayından daha fazla yankı yaptı. Asıl şimdi genel başkan oldu..."

CHP KURULTAY TARİHİNİ AÇIKLADI

CHP'de, Önder Sav ile ekibinin tasfiye edilmesine neden olan tüzük değişimi konusu karara bağlandı. Genel Sekreter Süheyl Batum tüzük değişikliği için Kurultay'ın ne zaman yapılacağını açıkladı: 'Seçimden sonra'
Haberin ayrıntıları için TIKLAYIN!

Bu gelişmenin, Önder Sav'a yakın bazı isimleri de Kılıçdaroğlu cephesine kattığı ve rüzgarın Kılıçdaroğlu lehine kuvvetle eseceği de bir başka kulis...

HURŞİT GÜNEŞ NASIL MYK'YA GİRDİ?

CHP'deki darbe gibi yönetim değişikliği, kimi gülünç ve hoş olayları da ortaya çıkardı. Kriz öncesi Parti Meclisi toplantısı için Ankara'ya gelen Hurşit Güneş, yeni yönetimde başkan yardımcısı olarak yer aldığını sürpriz bir şekilde öğrenmiş. Duyduğumuza göre, Kemal Kılıçdaroğlu'na şaka yollu, "Efendim, bilseydim yanımda bir iki çamaşır getirirdim. Ben PM toplantısı için Ankara'ya geldim. Gideyim, birşeyler alıp geleyim" demiş.