BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

Eşe kızgın yağ tuzağı

Kısa süre önce attığı yumruk nedeniyle gözü moraran, kızgın yağ nedeniyle vücudunda yanıklar oluşan kadın evden kaçmak zorunda kaldı. Telefonla yakınlarını arayarak yardım isteyen genç kadın, hastanede tedavi altına alınırken kocası V.O. kaçtı.

Abone ol

İzmir'in Buca ilçesinde, V.O. isimli şahıs, boşandıktan sonra ailesinin araya girmesiyle yeniden barışıp yaşamaya başladığı, 1 çocuk annesi eşi Dilek Kanyılmaz'ı kızgın yağla yaktı. Kısa süre önce attığı yumruk nedeniyle gözü moraran, kızgın yağ nedeniyle vücudunda yanıklar oluşan kadın evden kaçmak zorunda kaldı. Telefonla yakınlarını arayarak yardım isteyen genç kadın, hastanede tedavi altına alınırken kocası V.O. kaçtı.

        Vücudunda 2. derece yanıklar oluşan genç kadın, yaşadıklarını şöyle anlattı: "Yatmaya gitmiştim, o sırada eşim tencerede yağı kızartıp beni çağırdı. Bana, ayrıyken gezmeye Çankaya'ya gidip gitmediğimi sordu. Ben de hayır dedim, yeminler ettim. Ondan sonra inanmadığını söyleyip yağı üzerimden aşağı döktü." 

KUR'AN-I KERİM'E EL BASTIRMIŞ

        Eşinden sürekli şiddet gören bir çocuk annesi Kanyılmaz, 8 ay önce severek evlendiği kocasından resmen boşandı. Genç kadın, ailelerin araya girmesi ve eşinin özür dilemesi üzerine bir hafta önce 2,5 yaşındaki P. isimli çocuğunu da alarak boşandığı eşinin evine döndü. Dilek Kanyılmaz'ın eşi V.O., dün gece Buca'da Gediz Mahallesi 672/13 Sokak'ta bulunan evlerinde eşiyle tartıştı. Eşinin ayrı yaşadığı dönemde Alsancak'ta gezip tozduğunu düşünen V.O., yatak odasında uyuyan eski eşi Dilek Kanyılmaz'ı uyandırarak mutfağa çağırdı. İddiaya göre V.O., kızdırdığı tencere dolusu kızgın yağı Kanyılmaz'a göstererek Kur'an-ı Kerim'e el basıp ayrı yaşadıkları dönemde kendisini aldatıp aldatmadığını sordu.

        Genç kadının yemin edip kimseyle gezmediğini söylemesine rağmen V.O., kızgın yağı eski eşinin üzerine döktü. Belden aşağısında 2. derecede yanıklar oluşan Dilek Kanyılmaz balkondan kaçtı. Yakınlarını telefonla arayarak yardım isteyen Kanyılmaz, Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kocası V.O. ise evden kaçtı. 

TEHTİD ETMİŞ

    Hastane önünde gazetecilerin sorularını cevaplandıran 58 yaşındaki işçi emeklisi baba Durmuş Kanyılmaz, damadı V.O.'nun adam yaralama, darp gibi çok sayıda suçtan sabıkası bulunduğunu iddia etti. Baba Durmuş Kanyılmaz, "Kızım evliliği boyunca eşinden sürekli şiddet görüyordu, ancak damadımız V.O., gidip şikayetçi olursan 'seni ve aileni öldürürüm' diye kendisine tehditler savuruyormuş. Boşandıktan sonra V.O., karımı bana geri verin diyerek bir gün evimizi bastı. Başka bir gün yolumuzu kesip, bizi silahla kovaladı. Aracımızı kundaklamaya çalıştı. Defalarca kendisinden karakola gidip şikayetçi olduk. Daha sonra bizden özür diledi ve ailesini de araya sokarak eşi ile barışmak istediğini söyledi. Biz de inandık. Son olarak kızımın üzerine kızgın yağ dökmüş. Kızım arayarak bizden yardım istedi." şeklinde konuştu.

        Kızının evlendiği ilk günden beri eşinden dayak yediğini anlatan 54 yaşındaki anne Ümmü Kanyılmaz ise "Herkes gibi ben de kızımı kocaya verdiğimde huzur istiyordum ama kızımı ben volkanın içine, ateşin içine attığımı bilmiyordum." diyerek feryat etti. Bir hafta önce tekrar kocasıyla bir araya gelen damadı V.O.'nun geçen perşembe günü kızını kafasında kanlar akar ve gözü morarmış halde eve getirdiğini dile getiren anne Kanyılmaz, son olarak da kızgın yağ dökerek yaktığını söyledi. 

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

        Anne Kanyılmaz, "Yeter artık kim yardım ediyorsa etsin artık bu kadınların çilesi bitsin, ben 3,5 senedir yaşamıyorum. Bana bu gece göz yaşımla sabahları tutturdular. Bize sahip çıksın devlet, benden de alsın ondanda alsın korusun. Ben kızımı koruyamıyorum çaresizim. Başka birşey demiyorum, onu Allah'a havale ediyorum." diyerek feryat etti. Kızının kimseyle gezip tozmadığının altını çizen anne Kanyılmaz, sevgisi nedeniyle barıştığı kızının bundan sonra V.O. ile hiçbir şekilde barışmayacağını sözlerine ekledi. Öte yandan polis, kaçan V.O.'yu yakalamak için çalışma başlattı.