BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan bugün neyi açıklayacak?

Erdoğan bugün için radnevi vermiş, 'kirli lişkileri açıklayacağım' mesajı vermişti.

Abone ol

Başbakan İstanbul kongresinde sert çıkmış, BDP'liler ve gazetecilere ağır suçlamalar yöneltmişti. "Uludere olayı üzerinden kırlı bir oyun sergileniyor" diyen Erdoğan, “kirli lişkileri açıklayacağım “ mesajı vermişti. Şimdi Gözler bugünkü Ak Parti Grup toplantısında. Başbakan'ın çok önemli bilgiler açıklaması bekleniyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın Türk Telekom Arena Stadı’nda gerçekleştirdiği kongrede yaptığı konuşmada, 34 kişinin hayatını kaybettiği Uludere olayı konusunda ortaya atılan iddialara değinen Başbakan Erdoğan, "Uludere olayıyla ilgili uluslararası bir karalama kampanyası yürütülüyor. Bu kampanyanın içinde PKK, BDP, CHP ve bazı medya kuruluşları var" demişti.

BDP’liler için “ölü seviciler” bazı gazeteciler için ise “uluslararası tasmaları boyunlarına taktılar” diyen Erdoğan bugünkü AK Parti Grup Toplantısını işaret etmişti.

Konu hakkında daha önce birçok kere açıklama yapan ve en son “kürtaj” polemiğinde “Her Kürtaj bir Uludere’dir” çıkışını yapan Erdoğan, ''Salı günü inşallah bu Uludere konusuna tekrar girecek, grubumuzla bu meseleyi paylaşacak ve ardından da meseleyi artık yargıya bırakacağız. Ama, bu meseleyi istismar edenlerin, bu meseleden rant devşirmeye çalışanların da maskelerini tek tek düşürmeye devam edeceğiz.” demişti.

Ankara kulislerinde, Erdoğan’ın, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’le de ters düştüğü Uludere tartışmasında, işaret ettiği uluslararası kampanyaya ilişkin önemli bilgiler paylaşacağı konuşuluyor. "Uludere üzerinden rant devşirmeye çalışanların maskelerini düşüreceğim" diyen Erdoğan'ın ABD üzerinden yürütülen kampanyada kimlerin rolünün olduğunu ve buna alet olanları açıklaması bekleniyor.

Başbakan Erdoğan, Amerikan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olayına ilişkin iddialarıyla ilgili, "Bunlar mevcut yönetime karşı bu gazetenin atmış olduğu bir uydurma haberdir. Hilafı hakikattir. Bunu da bilmenizi özellikle istiyorum." diyerek olayın ABD bağlantısına dikkat çekmişti.