BIST 9.717
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.445,03
HABER /  DÜNYA

Esad'dan Rusya-Türkiye krizi hakkında olay sözler

Suriye Devlet Başkanı Esad, Rusya savaş uçağının Türk jetleri tarafından düşürülmesine ilişkin, 'Rusya'nın dengeleri değiştirmesi Erdoğan'ın sinirini bozdu' ifadesini kullandı.

Abone ol

SURİYE Devlet Başkanı Beşşar Esad, Çek televizyonuna bir mülakat verdi.

Rus jetinin Türkiye tarafından düşürülmesine değinen Esad, Rusya'nın Suriye'deki hamlesinin dengeleri değiştirdiğini, bunun ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "sinirlerini bozduğunu" söyledi. Esad, "Erdoğan'ın Suriye'de başarısız olması siyasi sonu anlamına geliyor" dedi. 

"KONTROLÜNÜ KAYBETTİ"

Türkiye'nin Rus savaş uçağını Suriye semalarında düşürmesinin Fransa'nın çabalarını ve Suriye'de barış görüşmelerini aksatıp aksatmayacağına ilişkin soruya cevabında Esad, böyle bir etkisi olmayacağı kanısında olduğunu ifade etti. Esad, Türkiye'nin teröre karşı operasyonu sırasında Rus savaş uçağını düşürmesinin Erdoğan'ın "kontrolünü kaybettiğini net bir şekilde ortaya koyduğunu" belirtti.

"ERDOĞAN BAŞARININ ÖNÜNE ENGELLER KOYMAK İSTİYOR"

Esad sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rusya'nın sahadaki dengeleri değiştirmesi Erdoğan'ın sinirini bozdu. Erdoğan, Suriye'de başarısız olması, desteklediği terörist grupların başarısız olmaları onun siyasi sonu anlamına geliyor. Bu yüzden elinden geldiğince herhangi bir başarının önüne engeller koymak istiyor. Ama bunun dengeleri değiştireceğine inanmıyorum. Rusya'nın desteği ve katılımı daha da artacak. Bu konuda bir geri adım olacağını düşünmüyorum."

ÖRGÜTLERE AF VAADİ

Ülkesindeki silahlı örgütlere de seslenen Esad, silahları tamamen bırakmaları durumunda af vaadinde bulundu.