BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,24
HABER /  GÜNCEL

Ankara hava durumu kar geldi okullar tatil mi?

Ankara hava durumu için meteoroloji alarmı verdi. Ankara'da kar yağışı erken başladı ve kısa sürede etkisini arttırdı. Kar yağışı gün içinde aralıklarla etkisini arttıracak. Peki Ankara hava durumu nasıl okullar tatil mi?

Abone ol

Ankara hava durumu için son tahminler açıklandı. Meteorolojinin 2 Aralık çarşamba günü tahminine göre Ankara'da kar yağışı erken saatlerde başladı ve kısa sürede etkisini arttırdı. Kar yağışının aralıklarla gün içinde etkisini arttırması bekleniyor. Peki Ankara'da bugün okullar tatil mi, kar etkisini arttırısa Ankara'da yarın 3 Aralık perşembe günü okullar tatil olur mu? Bu konu hakkında henüz bir açıklama yok.

ANKARA HAVA DURUMU-KAR BAŞLADI!

METEOROLOJİDEN KAR AÇIKLAMASI

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışının gün içinde etkisini azaltarak devam edeceği belirtildi.

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışının gün içinde etkisini azaltarak devam edeceği belirtildi.

Ankara'da kar yağışının etkili olduğu Konya yolu Kepekli mevki başta olmak üzere özellikle rampa olan ana arterlerde Ankara Büyükşehir Belediyesi ekiplerince tuzlama çalışmalarına başlandı.

Kar yağışının başlamasıyla araçlar hızlarını düşürürken, herhangi olumsuz bir durumun olmadığı bildirildi

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı 5 dakika içinde etkili oldu.

Yağışların Batı Karadeniz kıyı kesimlerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak, Bolu ve Karabük il geneli ile, Düzce, Zonguldak ve Bartın'ın yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri), Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olması beklenmektedir.

Twiiter kullanıcıları Ankara'ya düşen ilk kar manzalarını paylaştı.


HAVA SICAKLIĞI DÜŞÜYOR!

Bölge genelinde 2-6 derece azalması beklenmektedir. Rüzgar, Genellikle kuzeybatılı yönlerden orta kuvvette, zamanla yer yer kuvvetli (30-50 km/s) eseceği tahmin edilmektedir.

Gece başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden kar yağışı, TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunun Bolu kesiminde etkili oluyor. Sürücüler, etkili olan kar yağışı nedeniyle zor anlar yaşadı.


KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Düzce, Zonguldak ve Bartın'da yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (yerel su baskını, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Yağışların; Bolu ve Karabük il geneli ile Bartın, Düzce ve Zonguldak'ın 500 m üzeri yüksek kesimlerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir