BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,03
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Erhan Yazıcıoğlu neden istifa etti?

İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Erhan Yazıcıoğlu, istifa kararı almasının nedenini açıkladı.

Abone ol

İSTANBUL Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinden istifa eden Erhan Yazıcıoğlu CNN TÜRK'te Mirgün Cabas'ın konuğu oldu.

Stres altında olduğu için hastalandığını belirten Yazıcıoğlu, tiyatrodakilere verdiği sözlerin tutulmadığını anlattı ve "Verilen bütün sözlerin üzerinden 16 ay geçti... Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda duyarsız kalacağını hiç zannetmiyorum" dedi.

Yazıcıoğlu, Levent Üzümcü'ye de değinerek, "Bazı arkadaşlar 2 tweet attılar diye, Gezi meydanında dolaştılar diye bu kin neden? Gelin dedik barış olsun. Artık geçmişi bırakalım. Kimse sizin aleyhinizde konuşmuyor, herkes teşekkür ediyor. İşin en ilginci biz bu sene barış temasıyla yola çıktık. Hani barış? Nerede barış?" sözleriyle isyan etti.

"TAYYİP BEY'E SORMAK İSTERİM"

Yazıcıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

İstanbul seyircisinin istediği repertuarı yaptık. Seyirci yüzde 53'ten yüzde 95'e çıktı. Siz bunları takdir ettiniz de neden başarının ipini aşağıya çekiyorsunuz? Ben bunu Tayyip Bey'e de sormak isterim. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda duyarsız kalacağını hiç zannetmiyorum. Çünkü 102 yıllık kurumu kapatamazsınız. İstanbul seyircisi bu kadar ilgi göstermişken, hiç yerimiz yokken bunu yapamazsınız. Ne yaptılar? Benden sonra tufan deniyor birtakım yorumlarda. Hayır yani bu tiyatro hiçbir şekilde kapatılamaz. Lütfen biraz onure edin.