BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.324,84
HABER /  GÜNCEL

Gaziantep'te insan yaşamına dokunan hizmet!

GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan Aktif Yaşam Merkezi, 60 yaş üzeri yaşlıların umudu oldu.

Abone ol

GAZİANTEP'te yapılan projeyle yaşlıların hayatı kolaylaştı. Kısa sürede merkeze kaydolan üye sayısı 115’e ulaşırken, evde hizmet alan üye sayısı ise 172 oldu.

Belediyenin Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, projeden faydalanmak isteyen tüm yaşlıların başvuru yapabileceğini açıkladı.

Kriterlere uyanların hemen üye yapıldığını ve tüm olanaklardan faydalanabildiğini belirten Çelebi, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı döneminde yapmayı planladığı proje, belediye başkanı olduktan sonra Türkiye’de de bir ilk olarak Gaziantep’te hayata geçirildi” dedi.

FAYDALANAN YAŞLI SAYISI 300’E YAKLAŞTI

Çelebi, 4 ay önce hayata geçirilen ‘Evde Yaşam Destek Birimi’ ile şu ana kadar 172 yaşlıya evde hizmet verilirken, 115 kişinin de merkeze üye olduğunu belirtti.

Kimsesiz, yaşlı ve bakıma muhtaç bireylerin evde yaşamlarını desteklemek amacıyla oluşturulan ekiple başvuru yapan yaşlıların evine gidildiğini anlatan Çelebi, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Kriterleri uyanlara ev temizliği kişisel bakım, tadilat, onarım, sosyo-psikolojik destek hizmetleri veriyoruz. Saç-sakal tıraşından bulaşık ve çamaşır yıkamaya kadar ekiplerimiz tüm ihtiyaçlarını gideriyor. Sağlık sorunları varsa tedavileri yapılıyor. Evinin tamir ihtiyacı olana tamirat yapılıyor. Tüm hizmetlerimizi ücretsiz veriyoruz. Yeter ki, şartları uysun”

GÜNÜBİRLİK MİSAFİR EDİLİYORLAR

Aktif Yaşam ve Eğitim Merkezi’ne başvuruda bulunup üye olan yaşlıları günübirlik misafir ettiklerini de belirten Çelebi, “Bir diğer önemli projemiz de günübirlik olarak yaşlılarımızı merkezimizde ağırlamak. Yakınları bir yere gidecek olup kalacak yeri olmayan ya da kimsesi olmayan yaşlılarımızı araçlarımızı göndererek aldırıyoruz. Orada sabahtan akşam saat 17:00’ye kadar ağırlıyoruz. Merkezimizde tüm ihtiyaçları gideriliyor. Aktiviteler ve geziler düzenleniyor. Sağlık kontrolleri yapılıyor. Vakit dolunca da yine araçlarımızda kendilerini evlerine bırakıyoruz. Yaşlı insanlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz” diye konuştu.