BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Erzurumda 4.1lik deprem

Erzurum'un Köprüköy ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremde ilçeye bağlı Marifet köyündeki üç evde hafif sıva çatlağının meydana geldiği bildirildi.

Abone ol Erzurum'un Köprüköy ilçesinde meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremde ilçeye bağlı Marifet köyündeki üç evde hafif sıva çatlağının meydana geldiği bildirildi.

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Erzurum’a yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta olan Köprüköy İlçesi olan 4.1 büyüklüğündeki deprem, saat 13.50’de meydana geldi. Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Köprüköy’e komşu Horasan, Pasinler ilçelerinde de hissedildi. Sarsıntı nedeniyle Köpröküy’de vatandaşlar ev ve işyerlerinden panikle dışarı çıktılar.

Erzurum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, saat 13.50'de, merkez üssü Erzurum'un Köprüköy ilçesi olan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından bölgeye Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğünden 2 araç ile 7 personel, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğünden de hasar tespiti için 1 ekibin gönderildiği belirtildi.

Kızılay Kuzeydoğu Anadolu Afet Müdahale ve Lojistik Merkezinden de bir ekibin gönderildiği bölgede yapılan incelemede, Marifetli köyünde 3 evde hafif sıva çatlığının meydana geldiğinin belirlendiği kaydedildi.