BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.409,99
HABER /  GÜNCEL

Erzincan'dan bir tanklı mesaj daha mı?

Eskişehir'de gözaltına alınan Erzincan İl Jandarma eski Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun Erzurum'a getirildiği gün ortaya çıkan konvoy bugün bir kez daha sahne aldı.

Abone ol

Eskişehir'de gözaltına alınan Erzincan İl Jandarma eski Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu'nun Erzurum'a getirildiği gün, Erzincan caddelerinde dolaştırılan ve Ergenekon iddianamesinde 'gözdağı verme girişimi' olarak nitelendirilen Üçüncü Ordu Komutanlığına ait askeri konvoy, bugün yine ortaya çıktı. Erzincan'da polis eskorku eşliğinde hareket eden konvoyun Erzurum'a gideceği bildirildi.

Üçüncü Ordu Komutanlığına bağlı Erzincan kent merkezinin kuzeyinde bulunan Muhabere Alay Komutanlığına ait iki jeep ve 15 kamyondan oluşan askeri konvoy bugün saat 08.30 sıralarında birlikten çıktı. Polis eskortunun eşlik ettiği konvoy, 444 nolu sokak, Esentepe yol kavşağı, Hacı Ali Akın Caddesi, Erzincan Üniversitesi Tıp Fakültesi Ardaştırma Hastanesi önü, Kamu lojmanları, TEDAŞ kavşağından Erzurum karayoluna girdi. Konvoy Erzurum yoluna girinceye kadar trafik durduruldu. Askeri konvoyun sadece Erzurum'a gittiği ve önceden planlananan bir durum olduğu belirtilerek başka bir bilgi verilmedi.

İDDİANAMEDE KONVOY, 'GÖZDAĞI' OLARAK NİTELENDİRİLMİŞTİ 

Erzincan'da irtica ile mücadele eylem planını uyguladıkları gerekçesiyle 4 Mayıs günü Erzurum Özel Yetkili İkinci Ağır ceza Mahkemesinde başlayacak olan Ergenekon Silahlı terör örgütünün lideri olarak 'şüpheli' gösterilen Üçüncü Ordu Komutanı Orgeneral Saldıray Berk'le ilgili iddianamede, ifadeye çağrıldığı halde mazeret göstererek gelmediği belirtildi. İddianamade, "Şüpheli Saldıray Berk, Cumhuriyet Başsavcılığımızca şüpheli Recep Gencoglu'nun gözaltına aldırılarak Erzurum'a getirtildiği gün Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığına ait askeri araçlardan oluşan bir konvoyu önce şehir içinde dolaştırıp Erzurum istikametinde bulunan Üzümlü ilçesi kavşağına kadar intikal ettirerek geriye döndürmüştür. Anayasa ve yasaların verdiği yetkiye dayanarak görevini ifa eden özel yetkili C. Başsavcı Vekilliğimiz tarafından bu hareket yürütülmekte olan soruşturma nedeniyle gözdağı verme girişimi olarak algılanmıştır. Şüphelinin kendisine yasalar çerçevesinde verilen 3. Ordu Komutanlığındaki yetkisini, böyle bir girişimde kullanması da düşündürücüdür" denildi.

Öte yandan Üçüncü Ordu'ya ait askeri konvoylar Albay Recep Gençoğlu'nun 28 Ocak, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in 16 Şubat günleri gözaltına alındığı zamanlarda birliğinden dışarı çıkmıştı.