BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.475,78
HABER /  GÜNCEL

Eruygur eleştiriye gelemedi

ADD'nin başındaki isim emekli orgeneral Şener Eruygur, eleştirileri kaldıramayarak, seçime gidilmesini istedi.

Abone ol

3 Temmuz'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başına geçen Jardarma eski Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur, yapılan faaliyetler ve derneğin yönetilme biçimi konusunda sürekli kendisinden hesap soran 21 kişilik yönetim kuruluna rest çekip, "Benden böyle ikide bir hesap soramazsınız. O zaman buyurun genel kurul yapın" deyince, Ocak ayının son haftasında olağanüstü genel kurul yapılması kararlaştırıldı. Eruygur'un yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in paşanın yeniden genel başkan adayı olmasında ısrar ettiği, aksi halde kendisinin tek başına dernekte tutunamayacağı belirtildi.

Eruygur'a karşı bayrak açmış olan muhalefet, olağanüstü genel kurul kararından memnun olurken, "3 Temmuz'daki genel başkan oylamasından bir gün önce Sıhhiye Orduevi'nde kurulan ikna odalarının bir benzerinin yeniden yaşanmasından endişe ediyoruz" dediler. Yaklaşık 1000 delege yönetim kurulunu seçmek için oy kullanacak. 27 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda seçilecek yönetim kurulu üyeleri genel başkanı seçecek. 

17 Aralık'taki ADD'nin son yönetim kurulu toplantısında kurul üyeleri, "dernek faaliyetleri çerçevesinde kararların 'tepeden inme yöntemlerle' alındığını, tartışma kültürüne riayet edilmediğini, bir sivil toplum kuruluşunun kışla disipliniyle yönetildiğini, bu tutumun 'Atatürkçü Düşünce Sistemi'yle bağdaşmadığını" dile getirerek, Eruygur ve Serter'in istifalarını istediler.

Ayrıca Eruygur ve yardımcısı Nur Serter'in Protestan misyonerliği yaptığının mahkeme zabıtlarına ve MİT raporlarına geçtiği öne sürülen Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) yönetim kurulunda yer almaları ve yapılan uyarılara rağmen oradan istifa etmemeleri de yönetim kurulu üyeleri tarafından dile getirildi. Bu eleştiriler üzerine 10 dakika süre isteyen Eruygur ve Serter, toplantı salonuna döndükten sonra "Ocak ayının son haftasında olağanüstü genel kurula gidilmesini" önerdiler ve bu öneri kabul edildi. Eruygur'un öneriyi yaparken, "Benden böyle iki de bir hesap soramazsınız. Hesap sorulacak yer genel kuruldur" dediği belirtildi.