BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SPOR

Cimbomun tek dalı kaldı

Parasal sorunlar, bitmeyen Seyrantepe projesi, puan farkı. Bütün bunlara rağmen Cimbom'un elinde bir sermaye var.

Abone ol

Galatasaraylı Osman Tanburacı bütün olumsuzlukları bir yana koydu ve sarı kırmızılıların kurtuluş reçetesini açıkladı: Gençler. Cimbom'un sgortaları olarak gördüğü isimleri Arda, Ferhat, Aydın, Özgürcan, Oğuz olarak sıraladı.
Canaydın'ı ve yönetimi umutsuz bir vaka olarak gören yazar durumu şöyle izah ediyor:

"Yeni bir yıla girdik. Galatasaray cephesinde yeni bir şey yok.Para yine yok. Kaynak arayışı devam ediyor. Seyrantepe, Riva... Bunlar da umutsuz vaka...

Boğaz'da tüp geçit biter, 3. ve belki 4. köprü yapılır; bu anlayışla aynı dönem içinde yeni stat için tek bir çivi bile çakılmaz.

Özhan Canaydın'ın bu tarz yöneticilik anlayışı ile Galatasaray bir yere varamaz. O halde devrim şart. Yapılacak devrim de yeni bir yönetimin gelmesidir."

Galatasaray'ın elindeki tek sermayesinin gençler olduğunun altını çizen yazar başarı yolunda bu gençlerin önemine şu sözlerle değindi:

"Bu sene yapabileceği tek şey gençlerin sırtına binip gidebileceği yere kadar gitmek olacak. Unutmayalım, Galatasaray hala son şampiyon. Bu sene de şampiyon olur mu? Neden olmasın... Arda kısa sürede inanılmaz yol aldı. Adı dünyanın sermayesi en büyük kulüpleri ile geçiyor. Transferi sözkonusu edildiğinde onllarca milyon dolar telafuz ediliyor. Galatasaray birkaç yüz bin dolar ödeyerek, 20-30 katı değerinde bir oyuncuya sahip oldu."