BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.493,37
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ertuğrul Günay İzmir'e aday olacak mı?

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısındaki bir diyalogtan yola çıkrarak Ertuğrul Günay'ın aday olacağı söylentilerine cevap geldi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısında Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasındaki diyalog AK Parti'nin İzmir adayı hangisi sorusunu sordurmuştu. Bunun üzerine Ertuğrul Günay "benim herhangi bir belediye başkanlığı niyetim, düşüncem yok." diyerek cevap verdi.

AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Danışma Meclisi toplantısına, Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay arasındaki bir diyalog damga vurmuştu.

İkili arasındaki konuşma İzmir için AK Parti'nin düşündüğü 2 isim olduğunu gösteriyor.

(DEVAMI İÇİN TIKLAYIN)

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, A Haber Ankara Temsilcisi Murat Akgün’ün gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

ÖYLE BİR DÜŞÜNCEM YOK

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağı söylentilerini de yalanlayan Günay; “benim herhangi bir belediye başkanlığı niyetim, düşüncem yok. Şu anda yaptığım iş, belediye başkanlığı kadar somut. Yaptığım işin sonuçlarını görüyorum.” dedi.

MUHALEFET İLK KEZ KESTİRİP ATMADI

PKK'nın silah bırakması için başlatılan yeni süreçten umutlu olduğunu söyleyen Bakan Günay, 2013'ün atılacak adım için en uygun zaman olduğunu söyleyerek, muhalefetin desteğinin önemine işaret etti.

Günay, "2014 bizim seçimlerle uğraşacağımız bir yıl o yüzden bu yıl çok uygun bir eşik. Bunu siyaset konusu yapmamamız lazım. Ana muhalefet kestirip atmadı. Umarım diğer partilerde benzer tavırlar aldılar. Olumlu ihtimallerden bahsetmeliyiz. Türkiye her zaman tuzaklardan geçti. Bu kez böyle bir şey olmasın."