BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,78
ALTIN 2.435,47
HABER /  GÜNCEL

Avustralya'da orman yangını alarmı

Sydney kentinin de yer aldığı New South Wales eyaletinde 40 dereceye yaklaşan sıcaklar ve güçlü rüzgar nedeniyle 100'ü aşkın noktada başlayan orman yangınları büyük endişe yarattı.

Abone ol

Avustralya'nın New South Wales eyaletininin tarihinde tanık olduğu en kötü orman yangınlarından birini yaşadığı bildiriliyor.

Ülkenin nüfusu en büyük eyaleti olan ve Sydney kentinin de yer aldığı New South Wales'de 21'i kontrol altına alınamamış 100'ü aşkın yerde yangınlar var.

Eyaletin itfaiye yetkilileri güçlü rüzgarlar, kuraklık ve 40 dereceye yaklaşan sıcaklık bileşkesini ''felaket koşulları'' olarak niteleyerek yangınları güçlendirdiğini söylüyor.

Yangınlara yenileri de eklenebilir zira kimi bölgelerde yangın riski en yüksek seviyeye çıkarıldı.

Avustralya Başbakanı Julia Gillard, çok tehlikeli bir gün geçirdiklerini açıklayarak, ''felaket'' sözcüğünün kullanılmasının bir nedeni olduğunu kaydetti.

Yetkililer, ateş yakmaya tam yasak getirildiğini duyururken, önlem olarak evlerini terk etmeleri istenen insan sayısı artıyor.

Sydney kentinde bir nükleer araştırma merkezindeki yangının kontrol altına alındığı bildiriliyor.

New South Wales'teki kadar yoğun olmasa da Avustralya'nın kimi diğer eyaletlerinde ve Tazmanya'da da orman yangınları var.