BIST 10.046
DOLAR 32,31
EURO 34,68
ALTIN 2.406,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal'dan sahte hesap isyanı!

MHP'li Faruk Bal, adına açılmış twitter hesapların peşine düştü.

Abone ol

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, sanal ortamda adına açılmış sahte hesaplardan şikayetçi! Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi olan Bal, Türkiye'de ofisleri olmayan sosyal medyanın hukuki anlamda büyük sorun oluşturduğunu söyledi. Aylarca adına açılmış hesaplar için yasal mücadele yürüttüklerini söyleyen Bal, hesapları bir türlü kapatılamadığını ifade etti.

MHP'li Faruk Bal, adına açılmış Facebook ve twitter hesaplarıyla ilgili, yasal süreç başlattı. Aylardır süren yasal takibe rağmen, sonuç elde edilemediğini anlatan Bal, sanal ontamda ortaya çıkan sahtekarların, kendisi gibi bazı siyasilerin isimlerini kullanarak, internet üzerinden itibar sağlamaya çalıştıklarını söyledi.

Yaptığı açıklamada, twitter'da kendisine ait herhangi bir hesabın bulunmamasına rağmen bazı hesaplar açıldığını ve kendisi adına açıklamalar yaparak kamuoyunun yanıltmaya çalışıldığını kaydeden Bal, yasal düzenlemelerin yetersiz olması nedeniyle adli makamların, bu tür sahte hesaplarla mücadele yetersiz kaldığını söyledi. Kendisiyle ilgili internet ortamında yer alan sahte hesaplara ilişkin, hukuki yollara başvurmalarına rağmen, hesapları açan kişilere adli makamların bir türlü ulaşılamadığını kaydeden Bal, Türkiye İletişim Daire Başkanlığı'nın da bu konuda elinin kolunun bağlı durumda olduğunu söyledi. Bal açıklamasında şunları ifade etti:

"Yaptığımız tüm yasal başvurulara rağmen, bu sahte hesapların yayınları sürmekte, adıma açıklama yapılmaktadır. Bu kişilerle ilgili her türlü yasal süreç başlatılmasına rağmen sonuç alınamamıştır. Bu durum ülkümizde kişiye sıkı sıkı bağlı olan isim hakkının da korunamadığının açıkça ifadesidir"