BIST 10.046
DOLAR 32,25
EURO 34,64
ALTIN 2.412,15
HABER /  GÜNCEL

CHP Erdoğan'a kapıları kapattı

Yeni haftanın ilk gününe de İmralı görüşmeleri ile başlayan siyaset gündeminde Başbakanın CHP Liderine yönelik tavrı konuşuluyor.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Geçtiğimiz hafta başlayan İmralı görüşmeleri siyaset gündeminin ilk sıralarındaki yerini koruyor. CHP liderinin AKP hükümetine kredi açtığını söylemesi üzerine Başbakanın "Kendisi muhtac-ı himmet bir dede, nerede kaldı gayrıya himmet ede... Sen nereye kredi vereceksin, sen krediye muhtaçsın. Hangi krediyi vereceksin? 'Bu işin çözüm yeri Meclis'tir' diyor. Meclis'te bununla ilgili bugüne kadar çok bilgiler verildi. Fakat yenilen pehlivan güreşe doymamış. Bunlar, buna doymuyor” sözlerine CHP grup sözcüsü Birgül Ayman Güler tepki gösterdi

CHP Parti sözcüsü ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, İmralı görüşmeleri ve Başbakanın sözlerini İnternethaber'e değerlendirdi:

BAŞBAKAN TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN VAZGEÇMİŞ BİR SİYASETÇİ

"Başbakan, partisi adına Anayasa Uzlaşma Komisyonuna verdiği öneride, Anayasanın 66'ıncı maddesini düzenleyen vatandaşlık maddesinde Türk vatandaşlığından vazgeçmiş bir siyasetçi. Bundan vazgeçmiş bir siyasetçi, Türkiye'de yaşanan bu sorunu nasıl çözebilir? Bu sorunun çözümübakımından, Türkiye'nin ve Türk ulusunun yararına bir çözüm bulamayacağı son derece açık. Başbakan önce, "sorunu çözeceğim" dediği zaman neyi kastettiğini Türk Halkına çıklamak zorunda. Üniter devleti, ulusal ve laik devleti koruyup korumayacağını net olarak söylemek zorunda. Bunları söylemediği müddetçe Türkiye'yi bu beladan kurtarma kapasitesi yoktur. Bu nedenle bizim genel başkanımıza kredi verip vermemesinin, onun açtığı krediyi önemli sayıp saymamasının bizim için hiçbir önemi yoktur. 

CHP'Yİ YANINDA BULAMAYACAK
Başbakanın çöüzme giden yolda şeffaf olması gerektiğini vurgulayan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"İktidar olan Başbakan. Dolayısıyla önce kendisi açık, şeffaf davranmak ve Türk ulusunun beklentilerini karşılamak zorunda. Bu nedenle, bu sorulara cevap bulmadığımız sürece bize ve genel başkanımıza söylediklerini umursamıyoruz."

"AKP neyi hangi doğrultuda çözmek istiyor daha bunu anlamadık. Eğer gündeme getirdiği çözüm Türk ulusundan vazgeçme çözümüyse CHP'yi yanında bulamayacak. Niyetinin ne olduğu bir CHP'li olarak beni hiç ilgilendirmiyor. Beni ilgilendiren, bu sorunun çözümüne ilişkin formülü ne, önce bunu açıklasın."