BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,68
ALTIN 2.411,45
HABER /  GÜNCEL

Uyuşturucu tacirinin yaptığına bak!

Bitlis'te polisin bir yolcu otobüsünde bulunan şahsın üzerinde yaptığı aramada 2 kilo 596 gram eroin geçirildi.

Abone ol
Bitlis'in Tatvan ilçesinde Van'dan batı illerine yolcu yüklü otobüsleriyle yüklü miktarda uyuşturucu sevkiyatlarının yapılacağı ihbarını alan Tatvan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğüne (KOM) bağlı polis ekipleri, özel bir otobüs firmasına ait bir yolcu otobüsündeki yaptıkları aramada bir yolcu tarafından ayakkabı tabanına, bavul içine ve pantolon cebine gizlenmiş 2 kilo 596 gram uyuşturucu ele geçirildi. 
 
Tatvan Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, "Van'dan ilçemiz üzerinden batı illerine hareket eden şehirlerarası yolcu otobüsünde yapılan kontroller sırasında, otobüste yolcu olarak bulunan N.A. isimli şahsın üzerinde ve eşyalarında, savcılıktan alınan karar doğrultusunda yapılan arama neticesinde şahsın sağ ayakkabısının taban kısmında bulunan astar kısmının altında, krem renkli koli bandı ile dış yüzeyi kapatılmış, naylon poşet içerisinde, daralı ağırlığı 3,92 gram olan eroin olduğu değerlendirilen madde, şahsa ait valiz içerisinde bulunan kot pantolonun sol arka cebinde alüminyum folyo kağıdına sarılı vaziyette daralı ağırlığı 0,78 gram olduğu tespit edilen eroin olduğu değerlendirilen madde ve valizin tamamen boşaltılmasından sonra valizin tabanlık bölümündeki tahta plakanın yerinden çıkarılması ile valizin tabanına saklanmış vaziyette naylon poşet içerisinde eroin olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiştir. Yapılan aramada neticesinde N.A. isimli şahsın üzerinde, eşyalarında ve valizinde olmak üzere toplam 2 kilo 596 gram uyuşturucu maddelerden eroin olduğu değerlendirilen madde ele geçirilmiştir" denildi.
 
Açıklamanın devamında ise N.A. isimli şahsın, "Uyuşturucu madde kaçakçılığı" suçundan tutuklanarak ceza evine gönderildiği ifade edildi.