BIST 10.733
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.500,09
HABER /  DÜNYA

Eroğlu TBMM heyetini kabul etti

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, 20 Temmuz 1974'ta yok olmaktan kurtulan bir halk olduklarını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Eroğlu, 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına TBMM'yi temsilen katılmak üzere KKTC'ye gelen TBMM Başkan Vekili, Başkanlık Divanı Üyesi, İdare Amiri AK Parti Milletvekili Ömer Faruk Öz başkanlığındaki heyeti kabul etti.

Ömer Faruk Öz, kabulde yaptığı açıklamada, KKTC'yi Anavatan Türkiye'den hiçbir zaman ayrı düşünmediklerini belirterek, ekonomik ve sosyal işbirliğinin artarak devam ettiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da ''20 Temmuz ile yok olmaktan kurtulan bir halk olduklarının'' altını çizerek, bu tür ziyaretlerin yalnız olmadıklarını dış dünyaya göstermeleri bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Kötü komşu nasıl ev sahibi yaparsa, kendilerini de kötü komşularının devlet sahibi yaptığını ifade eden Eroğlu, bir anlaşma için müzakerelerin devam ettiğini bildirdi.

''Anlaşmaya 'evet' diyen biz, ambargolar altında kalan biz, 'hayır' diyen onlar (Rumlar), Avrupa Birliği'ne (AB) alınan taraf onlar oldu'' diyen Eroğlu, ''güçlü Anavatan Türkiye'nin desteğiyle bu adaletsizliğin ortadan kalkmasını beklediklerini'' söyledi.

Anlaşma isteklerinin samimi olduğunu belirten Eroğlu, kendilerinin de dünyanın da Kıbrıs'taki müzakerelerden yorulduğunu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da bunu ifade ettiğini, Genel Sekreterin tarafsızlığını raporuna da yansıtmasını beklediklerini kaydetti.

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük tarafından da kabul edilen TBMM heyeti, KKTC'nin 1. Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ı da ziyaret etti.