BIST 10.891
DOLAR 32,94
EURO 35,76
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Ermeni ortağa ince ayar

Tepkiler yükseldi, Petkim'i alan grup ince ayara gitti. Ermeni ortağın hissesi azalıyor.

Abone ol Petkim'e 2 milyar 50 milyon dolarlık en yüksek teklifi veren Ortak Girişim Grubu'nun yapısı yenileniyor. Kazak ve Türk ortakların payı artacak, Ermeni ortağın azalacak.

Petkim ihalesinde en yüksek teklifi veren Transcentralasia ortak girişim grubu, Petkim’i almak için kurulacak şirketin, yüzde 49’unun yeni Türk ve Kazak ortaklara verilmesinin planlandığını açıkladı.

Transcentralasia petrochemical Holding Ortak Girişim Grubu, basında çıkan haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, ihale şartnamesine uygun olarak, Petkim hisselerinin sahibi olacak yeni bir Türk şirketinin konsorsiyum tarafından kurulmasının ve bu şirketin yüzde 49’una kadar olan hisselerinin yeni Türk ve Kazak ortaklara verilmesinin planlandığı bildirildi.
Haberin devamı

Açıklamada bu oluşum sonrası Petkim’e sahip olacak şirkette Kazak ve Türk ortakların çoğunluk hisseye sahip olacağı, Troika Dialog grubun hisselerinin ise azalacağı kaydedildi.

Açıklamada, Petkim’e yapılacak yatırımlarla birlikte Kazistandan Türkiye’ye doğrudan yabancı yatırımın 4-5 milyar doları bulacağı da bildirildi.