BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  MEDYA

Ergun Gürsoydan dobra dobra

Spor basını yeni bir kaleme daha kavuştu. dobra bir kaleme. Gürsoy'dan bahsediyoruz..

Abone ol

1982’den beri yönetici vasfıyla spor camiasının içinde bulunan Ergun Gürsoy, 22 Haziran’dan beri Hürriyet gazetesinde haftada bir yazı yazmaya başladı. Aksiyon dergisi Gürsoy ile röportaj yaptı ve köşesinde yazdığı ilginç cümleleri ön plana çıkardı.

ERGUN GÜRSOY’UN YAZILARINDAN İNCİLER
Kamuoyuna mal olmuş mevkiiler için Pir-i Pak olmak, vatandaşlık görevlerini yerine getirmiş olmak gerekir. Seçilirken verdiğiniz sözleri tutmalısınız. Ağlayıp sızlayıp, “Bana görev vermiyorlar” da dememelisiniz. (22 Haziran 2006-İlk yazısı)

Geçmişte köşe yazarlarına haksızlık etmişim; “Oh ne güzel! Köşe yazarları, yarım sayfa yazıyı on dakikada yazıp, bilmem ne kadar doları cebe indiriyor” diye düşünüyordum. Kazın ayağı hiç de öyle değilmiş. (29 Haziran 2006)

Eğri oturup doğru konuşalım, biz yöneticiler, transfer işini bilmiyoruz. “Kahraman” olacağından korktuğumuzdan, bu işi bilenlere de imkan ve inisiyatif veremiyoruz. (28 Temmuz 2006)

Gelecek hafta, Eric Gerets’ten “helva” yapmasını talep eden Adnan Polat kardeşime “şefin mutfağından” helva tarifi vereceğim. (3 Ağustos 2006)

Sayın İlhan Cavcav, maçtan önce “En büyük Fener” sloganı atıp, Fenerbahçe formasıyla fotoğraf çektirdin. Fenerbahçe’yi “motive”, kendi takımını “demoralize” ettin. Sağol!.. (17 Ağustos 2006)

Fener’i teknik yönetimi, oyuncu kadrosu, saha ve seyirci avantajı nedeni ile lig maratonunda ipi göğüsleyecek birinci takım olarak görüyorum. (31 Ağustos 2006)

Bir şeyin altını çizelim: Fenerbahçe, federasyonun “patron” olduğu bir ligde federasyonu yok sayamaz. (14 Eylül 2006)

Başkan ve yöneticiler, “Teknik direktörün arkasındayız”, söylemlerine başladığında, herkes ne anlama geldiğini bildiğinden, başlıyor “icraatı” beklemeye. (28 Eylül 2006)

G.Saray’da suçlu, 3 dönemdir “Gerekli oyuncuları alacağı” sözünü vermesine rağmen, PAF’taki oyuncularımızdan üstün olmayan yabancıları, sırf “transfer yapmış olmak için” transfer edenlerdir. (5 Ekim 2006)

Gökdeniz bugün Galatasaray forması giymiyorsa, ilgililerin yürekli ve kararlı davranamamalarındandır. (12 Ekim 2006)

Gerets, Galatasaray’a geçen sezon sonunda reçeteyi verdi. Ama yönetim eczaneye gitmek yerine kocakarı ilaçlarını tercih etti. (2 Kasım 2006)

Zico’yu beğenmeyenlerin büyük bölümü, Zico’nun %10’u kadar futboldan anlamazlar. (2 Kasım 2006)