BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,92
ALTIN 2.435,82
HABER /  POLİTİKA

Fatsadan Bahçeliye kritik soru

Bahçeli'nin kongredeki sert eleştirilerine, AK Parti'den Eyüp Fatsa o soruyu sordu.

Abone ol

TBMM'de gazetecilerle sohbet eden Fatsa, yeniden seçilmesi nedeniyle kutladığı Bahçeli'nin eleştirilerini kabul etmediklerini söyledi. Siyaseten bazı şeyler iddia edilebileceğini ifade eden Fatsa, şöyle konuştu:

"Bahçeli'nin; gerek AB süreci, gerekse terör örgütü elebaşısının cezasının infazı ve F tipi cezaevine nakliyle alakalı çok iddialı söylemleri vardı. Öncelikle bu konularda hiç açıklama yapmaması gereken lider, Bahçeli'dir. AB Ulusal Programı'nın altında Bahçeli ile diğer hükümet ortaklarının imzası var. F tipi cezaevleri açıldığında, Bahçeli başbakan yardımcısıydı. Çin'e yaptığı bir seyahatte, terör örgütü elebaşısının F tipine nakliyle ilgili söylemleri vardı. Bu konuşma, mayısta yapıldı, seçimler kasımda oldu. Bu düşüncesini hayata geçirebilecek süresi vardı.

Bahçeli'nin 18 Nisan 1999 seçimlerinden önce "İktidara gelince Apo'yu asacağız." dediğini hatırlatan Fatsa, "Ama altında Bahçeli'nin de imzası bulunan bir yazıyla dönemin koalisyon hükümetinin liderleri 'Apo'nun asılmayacağı' konusunda AB'ye güvence verdi." şeklinde konuştu.