BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Sahte imza skandalı

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde kürsü başkanlığı kavgasında sahtecilik iddiası.

Abone ol

Hukuk Fakültesi'nde bir öğretim görevlisini kürsüden uzaklaştırmak için belgeye sahte imza atıldığı iddiası mahkemeye taşındı. Doç. Dr. Timuçin Muşul'un imzası taklit edilerek Doç. Dr. Abdürrahim Karslı'ya komplo kurulduğu belirtiliyor. Soruşturmaya onay vermeyen rektörlük ise iddiayı araştırmak yerine Karslı'nın kademe ilerlemesini durdurdu.

Doç. Karslı, kendisine tuzak kurulduğunu ileri sürüyor.
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde kürsü başkanlığı kavgası sahte imza iddiası ile yeni bir boyut kazandı. Doç. Dr. Timuçin Muşul, İcra İflas Hukuku ve Medeni Usul Hukuku Anabilim Dalı'nda beraber görev yaptıkları Doç. Dr. Abdürrahim Karslı'ya soruşturma açabilmek için imzasının taklit edildiğini belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Sahte imza düzenleme işini Prof. Dr. Nevhis Deren Yıldırım'ın yaptığını ileri süren Muşul, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tankut Centel ile fakültenin sekreteri Suzan Çetinkaya'nın da sahte evrakı tasdik etmekle görevi kötüye kullandığını ifade ediyor.

Ancak hukukî işlemin başlatılması için rektörlüğün onayı gerekiyor. Bunun üzerine savcılık, iddiaları soruşturmak için Devlet Memurları Kanunu'nu gereği İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'ne başvurdu. Rektörlük ise, Yıldırım ve Centel hakkında savcılığa soruşturma izni vermediği gibi herhangi bir işlem yapmadı. Ancak, sahte imzayla düzenlendiği iddia edilen belgelere dayanarak Abdürrahim Karslı aleyhine soruşturma açıldı. Muşul'un "Ben böyle bir imza atmadım." demesine rağmen soruşturma başlatan komisyon ise kendisini ilginç bir yöntemle savunuyor:

"Belgelerin sahte olduğu iddialarını araştırmak komisyonun görevi dışında." Komisyon, Karslı'ya kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verdi. Savcılık iddianamesinde yer alan bilgilere göre herhangi bir toplantı yapılmamasına rağmen 6 Temmuz 2006 tarihli bir tutanak hazırlandı. Tutanağa Muşul'un imzası taklit edilerek atılırken kendisi bu belgeden Abdürrahim Karslı aleyhine yürütülen soruşturma sırasında haberdar edildi.

Haber: Büşra Erdem
Kaynak: www.zaman.com.tr