BIST 10.303
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.408,48
HABER /  POLİTİKA

İşte Ecevit usulü çay

Gazeteci Nilgün Cerrahoğlu, "özel Ecevit usulü çay"ın nasıl yapılacağını köşesinde tarif etti.

Abone ol

Gazeteci Nilgün Cerrahoğlu, "özel Ecevit usulü çay"ın nasıl yapılacağını Cumhuriyet gazetesindeki köşesinde tarif etti. Ecevit'in, 1986'da Portekiz Cumhurbaşkanı seçilen Mario Soares tarafından Lizbon'a özel olarak davet edildiğini köşesinde anlatan Cerrahoğlu, gezi sırasında Ecevit'i Madrid'deki evlerinde ağırladığını yazdı.

Ecevit'in kendisine çay demlemeyi öğrettiğini anlatan Cerrahoğlu, "Ecevit'in birlikte geçirdiğimiz birkaç gün boyunca benden tek 'özel' talebi çay olmuştu... Hatta bizzat bana 'özel Ecevit usülü çayı' öğretmişti. O gün bugün çayı 'Ecevit usulü' yaparım" dedi.

Cerrahoğlu şu tarifi yazdı: "Geçen haftaki 'İnsan Ecevit' başlıklı yazım -özellikle de "Ecevit çayı" bölümüyle- çok sayıda okurun ilgisini çekti. Telefonla arayan okurlar için, tekrar yazıyorum. Çay, kuru değil; soğuk suyla demleniyor. Hepsi bu! Demliğinizi çaydanlıkla birlikte ocağa koyarken; çaydanlığın üzerindeki "demliğe" doğrudan soğuk su ekliyorsunuz. Altta su ısınırken, soğuk suyla koyduğunuz çay da yavaş yavaş demlenmiş oluyor. Ecevit'ten öğrendiğim bu çayın gayet lezzetli ama çok daha hafif olduğunu siz de göreceksiniz... Afiyet olsun!"