BIST 10.257
DOLAR 32,27
EURO 34,73
ALTIN 2.399,03
HABER /  GÜNCEL

Ergenekonun fişlediği sanatçılar

İddianamede Veli Küçük'ün fişlediği sanatçılar da yer alıyor. Sibel Can'dan İbrahim Tatlıses'e birçok isim var. İşte o sanatçılar;

Abone ol Ergenekon iddianamesinde Veli Küçük’ün sanatçılardan gazetecilere kadar birçok kesimden ünlü ismi fişlediği iddiaları da yer aldı

Veli Küçük’ün evinde elde edilen örgüt dökümanları içerisinde ’Arenadaki Sanat Gladio Sanatçıları’ isimli dökümanın "İstihbarat Örgütlerinin Fuhuş ve Eğlence Sektörü Bağlantıları “ başlığı altında sanatçılar arasında Nükhet Duru, Nuri Sesigüzel, İbrahim Tatlıses, Erol Simavi, Sibel Can, Gülben Ergen, Sezen Aksu, Emel Sayın, Ayman Artun, Lüks Nermin, Terzi Mualla, Kenan Kalav, Turgut Demirağ, Leyla Sayar, Rüçhan Çamay gibi birçok kişinin özel hayatları etnik kimlikleri ve ideolojik düşünceleri ile ilgili fişleme yapıldığı görülüyor.

ARAŞTIRMACI GAZETECİ LİSTESİ

"Araştırmacı Gazeteci Prototipleri" başlığı altında ise kamuoyunca da tanınan birçok televizyoncu, gazeteci ve yazar hakkında, CIA, MOSSAD, MİT, Hiram Abas ekibinden, Sönmez Köksal ekibinden, Mehmet Eymür ekibinden, Miktat Albay ekibinden gibi medyanın içinde MİT ve yabancı istihbarat örgütleri ile bağlantılı olan gazeteciler şeklinde bir ayrıntılı tasnifin yapıldığı görülüyor.

Ayrıca emekli bir üst düzey bürokrat hakkında MİT üyesi olduğu ve bu kişi aracılığıyla kamuoyu oluşturulduğu yönünde bilgiler de bulunuyor. Oluşum isimli dökümanda ise Mesut Yılmaz, Güneş Taner, Alaattin Çakıcı hakkında bilgilerin yer aldığı , bunun yanı sıra özellikle Yiğit hakkında ayrıntılı bilgilerin yanı sıra şahıslar arasındaki ilişkileri bulunduğu, Biyografı isimli dökümanda ise Kemal Gülman isimli bir işadamı hakkında ayrıntılı bilgilerin bulunduğu, ” Örtülü Faaliyetler Bir “ isimli döküman içeriğinde de Orgeneral Çevik Bir hakkında ayrıntılı bilgiler bulunuyor.