BIST 10.281
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.399,34
HABER /  GÜNCEL

Doğandan İDDAAlara yanıt

Doğan Holding İddaa ihalesiyle ilgili yazılanlara yanıt verdi. Bakın neler söyledi?

Abone ol

Doğan Yayın Holding, ''İddaa ihalesinde, Doğan Grubunun ve ihaleye birlikte girdiği Lottomatica şirketinin, ihale şartnamesinde yer alan iki finansal kriterin değiştirilmesi ile ilgili hiç bir isteği ve girişimi olmadığını'' bildirdi.

Holdingten yapılan yazılı açıklamada, İddaa oyununun özelleştirmesi ile ilgili ihalenin şartnamesinde yer alan özkaynak ve kısa vadeli borçların özkaynağa oranı ölçülerinden oluşan finansal kriterlerin değiştirilmesi ile ilgili basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Doğan Grubunun ve ihaleye birlikte girdiği Lottomatica şirketinin, ihale şartnamesinde yer alan bu iki finansal kriterin değiştirilmesi ile ilgili hiç bir isteği ve girişimi olmadığı kaydedilen açıklamada, ''Bu değişiklik, ihaleye katılmak isteyen başka şirketlerin talebi üzerine yapılmış olabilir. Veya Teşkilat kendi arzusuyla böyle bir değişiklik yapma ihtiyacı duymuştur'' görüşüne yer verildi.

Sportoto yönetiminin, bir gün önce yaptığı açıklama ile şartnamenin hangi amaçla değiştirildiğini açıkladığına işaret edilen açıklamada, bu değişiklik ile ihaleye çok sayıda firmanın girmesi ve rekabetin artmasının sağlandığı vurgulandı.