BIST 10.252
DOLAR 32,25
EURO 34,68
ALTIN 2.400,23
HABER /  GÜNCEL

Medyada kadının adı yok

TRT2 de Medya Medya programını yapan Sedef Kabaş, kadınların medyada geri planda bırakıldığını söylüyor.

Abone ol

CNN'nin Atlanta'daki merkezinde çalışan ilk Türk olarak adını duyuran ve bugüne kadar bir çok başarılı programa imza atan Sedef Kabaş, yeni programı 'Medya Medya'yı ve yapmak istediklerini Milliyet Televizyon'a anlattı.

"Medya Medya programı, medyayı farklı boyutları ile ele almaya çalışan, televizyon, basın, radyo, internet ve reklam dünyasındaki gelişmelere mercek tutan bir program" diyen Sedef Kabaş, medya mensuplarını, medyada öne çıkan ünlüleri ve uzman kişileri konuk ettiği programında medyaya dair farklı görüşlere de yer vermeye çalışıyor.

Kadınların medya sektöründe fiziki özellikleri nedeniyle daha avantajlı olduklarını söylemenin mümkün olduğunu belirten Kabaş, "Kadınların ekran önünde nicel bir ağırlığa sahip olduğunu görüyoruz. Ancak haberler, siyasi programlar, ekonomiye dair yorumlar dediğimizde ekran önündeki kadınların sayısı azalıyor. Daha da önemlisi ekran arkasında yönetici kadrolarda, üst düzey pozisyonlarda kadın meslektaşlarımızın sayısı yok denecek kadar az...Medyamızda kadınlar güzel olsun, hoş olsun, eğlendirsin ama ciddi meselelere pek bulaşmasın gibi bir anlayış hakim" açıklamasını yaptı.