BIST 10.255
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.402,38
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan Kayacı örneği

Ertuğrul Özkök, Erdoğan'la söyleşi yaptı. Başbakan, Özkök'ün sorduğu bir soruya Aysun Kayacı örneğini verdi. İşte o soru;

Abone ol

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök'ün günlerdir manşetten duyurulan Başbakan Erdoğan'la söyleşisini bugün Özkök Erdoğan'la ilgili izlenimlerini anlatırken, Başbakan'ın çok sakin olduğunu ve elinde ilk kez tespih gördüğünü söylüyor.

İşte söyleşiden dikkat çeken satırbaşları;

SOHBETİN AYSUN KAYACI TARTIŞMASI 

"Sayın Başbakan, seçkin deyince kimi anlıyorsunuz? Mesela ben, seçkinci miyim?

"Evet" diyor. Sonra yine "Aysun Kayacı" örneğini veriyor. "Mesela televizyon programında çıkıp, benin oyumla çobanın oyu bir mi diyor."
Ben, "O bir sanatçının söylediği söz. Bu kadar üzerinde durmanız doğru mu?" diye soruyorum.

"Ama onun gibi düşünen başkaları da var" diyor.

ONU EN İYİ TANIYAN İKİ KİŞİ

(...) İş biraz karşılıklı çekişmeye doğru giderken, Başbakan müdahale ediyor ve "Beni en iyi tanıyan iki yabancı var. Biri Tony, öteki Silvio" diyerek biraz şakaya çeviriyor.

"Birbirinize böyle mi seslenirsiniz?" diye sorunca, "Evet" cevabı veriyor.

Onlar da kendisine "Tayyip" diye seslenirlermiş.

Ben Guardian Gazetesi’nde yapılan eleştirileri tek tek sayıyorum.

Mesela cumhurbaşkanlığı seçimi.

KADROLAŞMA?

"Bu eleştiriyi kabul etmek mümkün değil. Biliyorsunuz, üst düzey yönetici olmak için en az 10 yıl devlette hizmet etmek gerekir. Bu müdür düzeyinde. Daha üst düzeyler için en az 15 yıl gerektiren görevler var. Biz 5.5 yıldır iktidardayız. Bu demektir ki atadığımız görevliler bizden önce işe alınmış insanlar. Çoğu Ecevit döneminde kurulan KPSS sistemi ile işe alınmış. Bu insanlar sakıncalı ise niye işe alınmış? Sakıncalı değilse niye onlara görev vermeyelim. Bir bürokrat dürüst ve başarılı ise onu görevden alacak kadar enayi değilim. Çünkü öyle yaparsam memleketime zarar vermiş olurum."

HER ŞEY ALDIĞINIZ OYDAN MI İBARET?

- Ama atamalarda eşi türbanlı kriteri getirildi.

"Buna da katılmıyorum. Eşi türbanlı olan da var olmayan da. En üst bürokratlarımızdan biri Cumhurbaşkanlığı Genel sekreteri İsen. Eşinin başı açık. Ayrıca Merkez Bankası’nın başına Mehmet Şimşek’i getirmek istedik. Cumhurbaşkanı onaylamadı. Eşi Amerikalı’ydı ve başı açıktı. Bir insanın eşinin başı açık veya kapalı diye hesap yapılıyorsa bundan hicap duyarım." 

HATALARIM ELBETTE VAR 

"Hayır tabii değil. Elbette bizim de hatalarımız oldu. Olabilir. Bir siyasetçi hep kendini merkezine koyarak dünün bugünün yarının hesabını yapar. Biz de bunu her gün yapıyoruz. Tekrar ediyorum. Bizim de hatalarımız oldu, olabilir. Ama bunun hesap verme yeri yine halkın önüdür. Şimdi ortada hatalar varsa, gerginlik olmuşsa, toplumsal barışı yeniden kurmamız lazımdır."