BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Ergenekon davasında günün özeti

Birinci ''Ergenekon'' davasının görülmesine yarın devam edilecek

Abone ol

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen duruşmada ifadesi alınan, bu davayla birleştirilen Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasına ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Bedirhan Şinal, Aydınlık dergisinde ''Beşiktaş terör örgütü'' diye bir ifadenin yer aldığını belirterek, ''Çok doğru. Savcılar bizim gibi zavallı. Polisler ne diyorlarsa öyle yapıyorlar'' dedi.

Üye Hakim Sedat Sami Haşıloğlu da ''Frene bas Bedirhan. Mahkemeyi töhmet altında bırakma. Daha önce 'Polisin üzerine yıkmak istiyorlar. Allah bana ömür verdikçe bunu yapamayacaklar' diye beyanların var. Sana ne oldu Bedirhan Şinal?'' diye sordu.

Şinal da ''Ben de onların adamıydım, Bora Ballıların yanındaydım. Beni kullanmalarına izin verdim, onları yaktım. Ama 15 gün önce fay kırıldı''  dedi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Özese, üye hakim Haşıloğlu soru yöneltirken konuşmayı sürdüren Şinal'ın mikrofonunu kapattırdı.

Haşıloğlu'nun ısrarlı soruları üzerine Şinal, ''Zorunuza mı gitti?'' dedi. Cezaevinde psikolojisinin bozulduğunu ifade eden Şinal, birkaç kez intihar girişiminde bulunduğunu söyledi.

Şinal, cezaevinde kaldığı hücreye kalem sokulması bile yasakken kendisine jilet getirildiğini öne sürerek, ''Ölmek istiyorum izin vermiyorlar. Yaşamak istiyorum yine izin vermiyorlar. Keşke orada yaşadıklarıma şahit olsaydınız. Sizden sadece bizi bu duruma getirenleri de mahkeme huzuruna getirmenizi istiyorum'' diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.