BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Uşak'ta eğitime hayırsever desteği

Uşak'ta iş adamı Özkan Yalım, babası adına 12 derslikli lise yaptıracak

Abone ol

Hayırsever iş adamı Özkan Yalım tarafından, trafik kazasında kaybettiği babasının adını yaşatmak amacıyla Sivaslı ilçesinde yaptırılacak 12 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi'nin inşası için hazırlanan protokol, düzenlenen törenle imzalandı.

Öz Merkez'de düzenlenen törende konuşan Uşak Valisi Özdemir Çakacak, hayırseverlerin eğitime yaptığı olan katkısının önemli olduğunu, eğitime verilen desteğin insana verildiğini kaydetti. Uşak'ta hayırseverlerin eğitime desteğinin kendilerini memnun ettiğini kaydeden Çakacak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Daha önce defalarca eğitim hizmetleri için gerek okul yapımında gerekse derslik yapımında çeşitli protokoller imzaladık. Bugün yine Sivaslı ilçemizde Anadolu Öğretmen Lisesi inşası için bir protokol imzalıyoruz. Yapılacak olan 12 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacak. Biz öncelikle hayırsever Özkan Yalım'a teşekkür ediyoruz. Eğitime yapılan hizmet, hizmetlerin en güzelidir. Çünkü eğitime yapılan hizmet insana yapılan hizmettir. Bugün protokolünü imzaladığımız okulumuz hizmete açıldığında buradan yetişecek öğrencilerimiz yarının Türkiye'sinde yönetici olacaklardır. Dünya durdukça bu okul hizmet verecek ve hayırsever iş adamımızın anısı o okulda yaşamaya devam edecek. Hayırsever Özkan Yalım'ın bu davranışının tüm iş adamlarına örnek olmasını diliyoruz.''

Daha sonra hazırlanan protokol Vali Özdemir Çakacak, hayırsever iş adamı Özkan Yalım ile İl Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün tarafından imzalandı.

Hazırlanan protokole göre, Yalım tarafından inşa edilecek 12 derslikli Anadolu Öğretmen Lisesi'nin temeli Ocak 2012 tarihinde atılacak.

Yaklaşık 18 ayda tamamlanması planlanan okul, 1 milyon 500 bin TL'ye mal olacak.