BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın tepki gösterdiği kafe bakın kimin çıktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün sigara içildiği için tepki gösterdiği kafe Metro Holding'in sahibi Galip Öztürk'e ait çıktı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün Esenler’de katıldığı tören sonrası kısa süreli bir ‘sigara krizi’ yaşandı. Erdoğan, caddede geçişi sırasında kafede sigara içenlerin olduğunu göstererek ceza kesilmesini istedi.

Erdoğan'ın tepkisine hedef olan kafenin sahibi Deniz Ayvaz “Zabıtalar dün akşam geldi. Sigara içen kişi tespit edilemedi. Bu durum tutanağa bağlandı. Zabıta bize ceza kesmedi. Ancak cezayı zaten ilçe sağlık birimleri kesiyor. Bugün ne olur bilemiyorum” dedi.

Bu arada, söz konusu kafe, Galip Öztürk’ün başında bulunduğu Metro Holding’e bağlı bir şirketin franchise şubesi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Esenler’de katıldığı tören sonrası kısa bir süre ilçede beraberindekiler ile yürüdü. Erdoğan ve beraberindeki kalabalık, Davutpaşa Caddesi’ne geldiklerinde kısa bir duraklama yaşandı. Bu sırada Erdoğan, ‘Esenler Samsi Cafe’ isimli mekânın ikinci katında bulunan kişilere yönelik “Cezai müeyyidesi var” dedi ardından, hemen yanında bulunan Esenler Belediye Başkanı Teyfik Göksu’ya, “Zabıtalarınızı hemen gönderin” diyerek ceza kesilmesini istedi.

İÇEN KİŞİ BULUNAMADI

Dikkatlerin çevrildiği Samsi Cafe’nin ortaklarından Deniz Ayvaz, hurriyet.com.tr’nin soruları üzerine, dün yaşananlar ve sorasına ilişkin şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı’nın geçişi sırasında kafede bir yoğunluk oluştu. Zaten tören sırasında da, polisler, zabıtalar bizim kafedelerdi. Tam geçiş sırasında kafenin alt katında bulunan veya çevreden kişiler de bizim kafeye geldi; Cumhurbaşkanı’nı görmek için. O sırada biri sigara içmiş. Bizim müşterimiz de değil. Dün akşam zabıta geldi. Sigara içen kişi tespit edilemedi. Bu da tutanak altına alındı. Biz de imzaladık tutanağı. Zabıta bize herhangi bir ceza kesmedi. Zaten cezayı zabıta değil İlçe Sağlık birimleri kesiyor. Bugün ceza kesilir mi bilemiyorum.”

GALİP ÖZTÜRK’ÜN ŞİRKETİNE BAĞLI

Bu arada söz konusu mekânın Galip Öztürk’ün başında bulunduğu Metro Holding’e bağlı bir şirketin franchise olduğu anlaşıldı. Metro Grup Samsi Gıda Üretim San. Ve Tic. A.Ş.’nin benzer şekilde 6 şubesi bulunuyor. Simit satışı yapılan mekânların ilki Bayrampaşa’da açılmıştı. Bu şubenin açılışına Metro Holding CEO'su Abdulkerim Emek'in yanı sıra, holdingin yöneticileri ve Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner katılmıştı. Deniz Ayvaz’ın iki ortağı ile geçtiğimiz 12 Ağustos’ta kurduğu şirket (Liya Gıda Maddeleri) de bu franchise şubelerden biri.