BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İstanbul Boğazı'nda batan tekne: Ölenlerin çoğu çocuk

İstanbul Boğazı'nın Karadeniz çıkışı yakınlarında içerisinde yaklaşık 40 kaçak göçmenin bulunduğu belirtilen bir tekne battı. Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizden 24 ceset çıkarıldığını, 7 kişinin de kurtulduğunu duyurdu.

Abone ol

İstanbul'da Rumeli Feneri açıklarında, içinde kaçak göçmenlerin bulunduğu belirtilen bir tekne battı.

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA), Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere dayandırdığı haberine göre teknede yaklaşık 40 kişi bulunuyordu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı, denizden '24 kişinin cesedinin çıkarıldığını, 7 kişinin de kurtarıldığını' duyurdu.

İstanbul Valiliği'nin açıklamasında teknenin, boğazın Karadeniz çıkışına doğru yaklaşık 2,5-3 mil (yaklaşık 5 km) uzaklıkta battığı belirtildi.

T24 internet gazetesinin aktardığına göre, kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan, "Ölenlerin çoğu çocuk. Rüzgâr çok kötü etkiliyor (…) Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz" dedi.

Kaptan Kadir Sert de "Can yelekleri vardı. Ancak her yer cesetti. Bebekler, çocuklar… 15-20 cesedi biz çıkardık" diye konuştu.

Görgü tanıklarının ifadelerini aktardan CNN Türk muhabiri, 'olay anında herhangi bir hava muhalefeti olmadığını' ve kazanın 'başka bir geminin tekneye çarpması sonucu' yaşanmış olabileceğini söyledi.

Sahil Güvenlik'ten yapılan açıklamada, 'İstanbul Boğazı çıkışı 3 mil kuzeyinde içerisinde bir grup göçmenin bulunduğu bir teknenin battığı ihbarının alındığı' ve arama kurtarma çalışmalarının yedi Sahil Güvenlik Botu ve bir Sahil Güvenlik Helikopteri'yle yürütüldüğü belirtildi.

İstanbul Valiliği de bölgeye TCSG-74 gemisinin sevk edildiğini ve kurtarma çalışmalarına Kıyı Emniyet Müdürlüğüne bağlı iki bot ve çevredeki balıkçı teknelerinin de katıldığını duyurdu.

Sahil Güvenlik Komutanlığı arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.