BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

AB insan hakları kısa film yarışması ödül de..

10 Aralık insan hakları günü dolayısıyla kısa film yarışması düzenlendi, ABD Türkiye delegasyonunun organize ettiği yarışmaya başvuru şartları neler?

Abone ol

AB Türkiye Delegasyonu, amatör ve profesyonel film yapımcıları için Kısa Film yarışması düzenledi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlenen yarışma, bireylerin insan hakları konusundaki farkındalığını artırmayı amaçlıyor ve “İnsan Onuru ve İfade Özgürlüğü” başlığını taşıyor.

Yarışma Jürisinde Ahu Türkpençe, Reis Çelik, Ezgi Başaran, Tamer Levent, Murat Erşahin gibi isimler var.

Yarışmaya son katılım tarihi 7 Kasım 2014. “İnsan Onuru ve İfade Özgürlüğü” temalı yarışmada finale kalan filmler, 5 - 19 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenecek 4. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri kapsamında Ankara, Çanakkale, Eskişehir, Mersin, Sinop ve Van’da sinemaseverlerin beğenisine sunulacak.

ÖDÜL NE?

Yarışmada ilk üçe giren filmlerin yönetmenleri ödül olarak birer HD kamera, tablet PC ve lisanlı video yazılım programı kazanacak.

Bu üç yönetmen ayrıca Avrupa'nın en önemli festivallerinden Oberhausen Kısa Film Festivali'ni izleme fırsatı yakalayacak.

JÜRİDE KİMLER VAR?

AB İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’na katılan filmleri bir ön seçici kurul değerlendirecek, ardından Ahu Türkpençe (Oyuncu), Ezgi Başaran (Gazeteci), Murat Erşahin (Sinema Yazarı), Reis Çelik (Yönetmen) ve Tamer Levent’ten (Oyuncu, rejisör) oluşan 5 kişilik jüri, ödül kazanan filmleri belirleyecek.

Yarışmanın sonuçları, 4. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri çerçevesinde 10 Aralık 2014 Çarşamba akşamı Ankara'da yapılacak olan ödül töreninde açıklanacak.

Yarışma hakkında detaylı bilgi ve başvuru formu için buraya tıklayın.

Film Günleri:

AB Türkiye Delegasyonu, 10 Aralık İnsan Hakları İnsan Hakları Günü çerçevesinde düzenlediği yarışma dışında 19 AB üye ülkesinin insan hakları temalı filmleriyle katıldığı 4. Avrupa Birliği İnsan Hakları Film Günleri’ni de düzenliyor. Etkinlikte Türkiye’den de iki film gösterilecek.

Film gösterimleri Ankara - Büyülü Fener Kızılay (10-14 Aralık), Eskişehir - Anadolu Üniversitesi (10-12 Aralık), Mersin - Mersin Üniversitesi (16-19 Aralık), Sinop -Halk Eğitim Merkezi (17-19 Aralık), Çanakkale - Erkan Yavuz Deneysel Sanat Atölyesi (5-7 Aralık), Van - Van Ticaret ve Sanayi Odası’nda(5-7 Aralık) gerçekleşecek.

Etkinlik boyunca AB ülkelerinden gelen çeşitli yönetmenler film gösterimleri sonrasında izleyicilerle sohbet edecekler ve atölye çalışmaları yapılacak. Tüm gösterimler halka açık ve ücretsizgerçekleştirilecek.