BIST 10.086
DOLAR 32,31
EURO 34,63
ALTIN 2.411,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın mitingi sonrasında tuhaf görüntü

Baba ocağı Rize'de hemşehrileriyle buluşan Erdoğan konuşmasını bitirip alandan ayrılınca, meydandakiler kırmızı halıya hücum etti

Abone ol

Siyasilerin meydanlardaki performansı hız kesmeden sürüyor. Dün baba ocağı Rize'de hemşehrileriyle buluşan Erdoğan konuşmasını bitirip alandan ayrılınca, meydandakiler kırmızı halıya işte böyle hücum etti...

Başbakan Erdoğan'ın baba ocağı Rize'de yaptığı miting öncesinde cadde ve sokaklar Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafları ve AK Parti bayrakları ile süslendi.

Miting alanına 650 metrekare genişliğinde iki adet dev afiş asıldı. Alanda 10 binin üzerinde AK Parti bayrağının yanı sıra 2 bin civarında da büyük bayrak yer aldı.

Meydanda "Sayın Başbakanım Salarha Tünelini Açmak Sana Yakışır Ancak, Boğazları Dünyaya Açan Dünya Lideri Salarha Tünelini de Aç" yazılı pankartlar ile AK Parti Rize milletvekili adaylarının resimleri de asıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünce 10 ambulans ile 50'ye yakın sağlık görevlisi miting için görevlendirildi. Trabzon'da bulunan ambulans helikopter de ihtiyaç duyulabileceği ihtimaline karşı Rize'ye getirildi.

Başbakan Erdoğan'a, miting için helikopterle geldiği Rize Limanı'ndan araçla mitingin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na giderken Valilik binası yakınında aracını durduran bazı balıkçılar balıkçı barınaklarıyla ilgili sorunlarını anlattılar. Başbakan Erdoğan da balıkçıların sorunlarıyla ilgilenmeleri için yetkililere talimat verdi.

Erdoğan, miting meydanına boynuna Çaykur Rizespor atkısı atarak çıktı.

Vatandaşlar "Sayın Başbakanım Sana Rize'liler Ölümüne Aşık", "Kemal bilmemek ayıp değildur, yeter ki çakturma", "Başbakanum, ha bu Kemalun doğru deme huyi var midur? Bize bir anlat da" yazılı pankartlar açtılar.

Başbakan Erdoğan, Cumhuriyet Meydanı'ndaki mitingini vatandaşlara karanfil atarak tamamladı. Mitingin ardından bazı vatandaşlar Başbakan Erdoğan'ın konuşma yaptığı platformun kaplandığı kırmızı halıyı falçata yardımıyla keserek bölüştüler.