BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.426,20
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Gandi korkusunu ti'ye aldı

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun hangi vaadinden korktu. İşte Erdoğan ağzından yanıtı...

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Uşak Mitingi'nde Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Müdürlüğü dönemini, Süleyman Demirel'in CHP'ye olan desteğini ve ÖSYM'ye gönderilen sahte "torpil" mailini hedef aldı.

Kılıçdaroğlu'nun Kütahya Mitingi'ni de eleştiren Başbakan Erdoğan, "Kılıçdaroğlu Kütahya mitinginde 3 milletvekiline karşılık Kütahya'ya bir bakan vaadinde bulundu. Ben şimdi neden korkuyorum. Bu her gittiği ile bir bakan 3 vaad ederse, bizim kabinenin sayısı 50'yi bulur" sözleriyle Kılıçdaroğlu'nu ti'ye aldı.

Erdoğan "CHP'nin 27 Mayıs askeri müdahalesini, Süleyman Demirel'in de 28 Şubat dönemini destekleyen 'sağdaki ve soldaki statüko temsilcileri' olduğunu" savundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Uşak mitinginde seçmenlerine seslendi. Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının dikkat çeken bölümleri şöyle:

MENDERES'İ DARAĞACINA GÖNDERDİLER

Sizler Cumhuriyet tarihimiz boyunca milli iradeyi en güçlü şekilde savundunuz. Sizler hemşeriniz sayılan Menderes'e sahip çıktınız. Dün 14 Mayıs'tı. Türkiye'nin tek parti olan CHP zülmünden kurtuluş günüdür. Merhum Adnan Menderes, yeter söz milletin dedi, 14 Mayıs 1950 de iktidarı devraldı. 10 yıl bu ülkeye çok büyük hizmetler verdi. Vatan ve millet sevgisiyle 10 yıl bu topraklara hizmet üretti. Sonra ne yaptılar. Milletin takdiriyle gelen Menderes ve arkadaşlarını hukuk dışı yollarla indirdiler, yetmedi bir de darağacına gönderdiler.

MENDERES'İ İSTİSMAR ETTİLER

Bütün hayatı CHP zülmüne karşı geçti. Bu CHP, milli şefi ismet İnönü ile 27 Mayıs müdahalesine çanak tuttu. İdam sehpasına gönderilmesine göz yumdular. Bu milletin Menderes aşkını istismar ettiler. Menderes'in mirasına sahip çıktıklarını söyleyenlerle, onu darağacına göndererler 12 Haziran öncesinde ittifak yaptılar.

SÜLEYMAN DEMİRELE YÜKLENDİ

87 yaşında ömrünü Menderes istismarı geçiren bir zat şu anda CHP'ye akıl hocalığı yapıyor. Menderes'in, Polatkan'ın, Zorlu'nun kemikleri sızlamaz mı? Meğer CHP ile bu beyefendi biri sağda, biri solda statükonun bekçiliğini yapıyormuş. Biri 27 Mayıs da müdahaleye sahip çıkarkan diğeri 28 şubatta müdahaleye sahip çıktı. Bu 87 yaşındaki zat ile her konuda karşılıklı atışmadın mı ey CHP. Uşak'tan soruyorum. Deniz Baykal'a soruyorum, bu beyefendinin yol arkadaşı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Bunların biri sağda biri solda statükonun bekçiliğini yapıyorlarmış. İşte şimdi AK Parti oyunları bozunca bunlar biraraya geldiler. Çete kardeşliği yaptılar. Türkiye'yi eski karanlık günlerine çekmek istiyorlar.

AYET TARTIŞMASI

Biri Zincirlikuyu mezarlığındaki ayete dil uzattı. Özür de dilemedi. Profesör olsa ne yazar. Sen bir ilim insanı olabilirsin ama irfan sahibi olamadın. Heralde o yazıyı İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın sözü zannetti.

KILIÇDAROĞLU'NA SORDU

Bir haftadır Kılıçdaroğlu'na soruyorum, ama duymazdan geliyor. Bir soru daha yöneltiyorum. Bugün pazar, tatil. Zor soru sormayacağım. Hafta içinde yanıt bekleyeceğim. Sayın Kılıçdaroğlu, hem biz, hem kamuoyu merak ediyor. Senin eline ÖSYM ile ilgili o maili kim tutuşturdu. Sana şakayı kim yaptı. İçinde yeğenim kelimesi geçen uyduruk maili sana kim verdi. Emniyet güçleri bu işi takip ediyor. Er geç çıkacak meydana. Dürüstüm deyip, Gandi'yim deyip, SSK'yı nasıl batırdığını, nasıl kaset mamülü olduğunu sormaya devam edeceğiz.

AKRABALARINI SORDU

Senin bütün yaptıkların belgelerle ortaya çıkacak. Geçenlerde bir şeyi itiraf etmek zorunda kaldı. Yakınlarımı almak suç mu dedi? Bir başkasının 2 tane yakını çıksa kıyamet koparıyorsunuz. Sen bütün akrabalarını yerleştireceksin, terör suçundan yargılanıp çıkanı yerleştireceksin, ondan sonra da konuşacaksın. Yasalara uygun olsa da bu işin bir adabı var. İmtihanla değil, atamayla alıyorsun. Benim vatandaşlarım imtihanla gelecek, onu almayacaksın, ÖSYM imtihan yapamıyor, bunları da atamayla alalım diyeceksin. Kim bunlar açıkla. Nerelere aldın açıkla. Açıklayamıyor.

HER İLE BİR BAKAN

Kılıçdaroğlu dün Kütahya'ya gitmiş. Ne dedi biliyor musunuz? 5 milletvekilini AK Parti'ye verdiniz, Kütahya'ya ne getirdi dedi. İnsaf, o aracınla gittiğin bütün bölünmüş yolları, okulları hastaneleri, doğalgazı AK Parti getirdi. Sonra bana 3 milletvekili verin, Kütahya'ya bir tane bakan vereyim dedi. Böyle siyaset olur mu? Ben şimdi neden korkuyorum. Bu her gititği ile bir bakan vaadederse, bizim kabinenin sayısı 50'yi bulur. Bu çok ucuz siyaset. Akıl hocası var ya, öyle diyordu. O zat, o ne verirse ben 5 fazlasını verecem diyordu. İki anahtar diyordu. Konut ve ev. Konut da ev de gelmedi. Bunlar yalan üzerine siyaset yapıyor.

HEDEF 367

Hedef, AK parti'nin 367 üzerinde sayıyla parlamentoya gümbür gümbür gelmesi. Bürokrasiyi azaltıp, kamu görevlileri karşısında vatandaşın daha güçlü olmasını sağlayacağız. Eğitim, sağlık, güvenlik gibi temel kamu hizmetlerinin ülkenin her yerinde eksiksiz sunulmasını sağlayacağız bu Anayasa'yla.