BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,70
ALTIN 2.421,69
HABER /  DÜNYA

Azerbaycan'ı birinciliğe götüren şarkı

56. Eurovision Şarkı Yarışmasında, Türk dünyasını temsil eden Azerbaycan birinci oldu İşte 221 puan alarak birinciliği elde eden o parça

Abone ol

Yüksek Sadakat'in elenerek Türkiye'nin finallere katılamadığı 56. Eurovision Şarkı Yarışmasında, Türk dünyasını temsil eden Azerbaycan birinci oldu. Sonuçların açıklanmasının ardından Azerbaycan heyetinde büyük sevinç yaşanırken, yarışmacıların sahneye Ay Yıldızlı Bayrakla çıkması Türkiye'de büyük sevinç yarattı.

Yarışma öncesi Azerbaycan temsilcileri Nigar ve Eldar, bu gece sahnede Azerbaycan'ın yanısıra Türkiye ve tüm Türk dünyasını temsil edeceklerini açıklamıştı.

İki yarı finalden gelen toplam 20 ülkeye, direkt finalde yarışan Almanya, Birleşik Krallık, İtalya, Fransa ve İspanya da eklendi ve toplamda 25 ülke kazanmak için mücadele verdi.

Azerbaycan tarihinde 4. kez katıldığı yarışmada 221 puanla ilk birinciliğini elde ederken, Ell-Niki diye adlandırılan ikili, Türkiye-Ermenistan maçında yaşanan bayrak krizine rağmen zafer sonrası sahneye Türk bayrağıyla çıktı. FIFA, Bursa'daki maçta iki ülkenin dışında Azerbaycan Bayrağı da dahil hiçbir bayrağın stada sokulmaması için talimat vermiş, stada giremeyen Azerbaycan Bayrağı, binlerce vatandaşın eliyle Bursa sokaklarını süslemişti.

Nigar Jamal ve Eldar Gasimov, sonucun belli olmasının ardından şarkılarını yeniden söylemek için sahneye çıkarken, Jamal elinde Türk bayrağıyla boy gösterdi.

İŞTE O PARÇA