BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  EKONOMİ

Sony'i rahatlatan çözüm!

Kısa bir süre önce Sony'i müşterilerine karşı zor durumda bırakan sorun kısmi olarak çözüldü. İşte o saldırı sonrası yaşananlar

Abone ol

Sony Corp. 3 haftadan uzun bir aradan sonra Playstation Network ve Qriocity ağlarındaki hizmetleri tekrar kısmi olarak erişime açtı.

Şimdilik sadece ABD'nin belli yerlerinde ve Avrupa'da açık olan serviste online oyun, chat ve müzik indirme servisleri aktif olacak.

Yakın bir zamanda Asya'da da tekrar hizmete girecek olan hizmetler 20 Nisan'da korsan saldırı nedeniyle erişime kapatılmıştı.

Yapılan saldırı 100 milyondan fazla kullanıcının kişisel bilgilerinin korsanların eline geçmesine neden olurken Sony zamanında tedbir alıp bir an önce servisi geri hizmete sokmamakla ciddi şekilde eleştirilmiş, müşterilerini zor durumda bırakmış ve prestij kaybına uğramıştı.

TEDBİRLER ARTTIRILDI
Sony servisleri tekrar açmadan önce, sunucular arasındaki güvenlik durvarlarını arttırdı ve sistemin sürekli gözlemesi ve izinsiz girişleri tespit etmesi için özel bir yazılımı devreye soktu.
Firma ayrıca yeni oluşturulan Bilgi Güvenliği (Information Security) biriminin başına Fumiaki Sakai'yi atadı. Sony, diğer bölge ve ülkerlerde hizmetler tekrar aktif oldukça Playstation'ın blogunda duyuracağını bildirdi.

ŞİFRE DEĞİŞİKLİĞİ
Basın sözcüsü Satoshi Fukuoka'nın açıklamasına göre kurtarma ve aktive etme çalışmaları Güney Amerika, Orta Doğu, Yeni Zellanda, Avustralya için de başlamış durumda. Kullanıcıların güncellenmiş sistemi kullanabilmeleri için önce şifre değişikliği yapmaları gerekecek. Sony, tüm bölümleriyle Playstation Network ve Qriocity ağlarının bütün dünyada aktif hale gelmesinin Mayıs sonunu bulacağını belirtti.