BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Gül'den beklenen açıklama gelmedi!

Cumhurbaşkanlığı, Twitter üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hakaret eden Yusuf Müftüoğlu'nun yorumlarına tepkisiz kaldı

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı, sosyal paylaşım ağı Twitter üzerinden CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve TSK hakkında hakarete varan yorumlarıyla tepki toplayan Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Yusuf Müftüoğlu hakkında tepkisiz kaldı. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı Kemal İlter, Müftüoğlunun yorumlarıyla ilgili skandal nitelemesine katılmadığını söylemesi dikkat çekti.

London School of Economics and Political Sciencede medya ve iletişim alanında lisansüstü eğitimi aldıktan sonra 2010da Cumhurbaşkanlığı Köşkünde danışman olarak göreve başlayan Müftüoğlu, Twitterdaki hesabında, zaman zaman Kieran Doherty (Hapishanedeki açlık grevinde ölen İRA üyesi) takma adını kullanarak ağır yorumlarda bulunmuştu. Müftüoğlu hesabında Kılıçdaroğlu ile ilgili Arkadaşlar öğrendim ben meseleyi: Ak Parti Kılıçdaroğlunun hoşafına müshil atmış, adam cırcır olmuş, o yüzden kullanamamış oyunu demişti. Müftüoğlunun skandal ifadelerinin üzerinden 3 gün geçmesine karşın Cumhurbaşkanlığı halen açıklama yapmadı.

‘Her konuda açıklama şart değil’

Cumhuriyet'in haberine göre Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişimin Başkanı İlter, yine Twitter üzerinden kendisine yöneltilen sorulara Müftüoğlunu koruyan bir dille yanıt verdi. İlter, konuyla ilgili sorumuz üzerine, Skandal sözcüğünü kabul etmiyorum. Her konuda bir açıklama yapılması gerekmiyor yanıtını verdi.