BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'nin de kasetleri çıkabilir!

Kamuoyunun gündeminden düşmeyen kaset savaşlarına karşı AK Parti'yi, partinin kurucusu uyardı...

Abone ol

AK Parti'nin ilk genel sekreteri, eski başbakan yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, AK Partililerin de kasetlerinin ortaya çıkabileceği imasında bulundu.

AK Parti'yi uyaran Yalçınbayır, "Hiçbir AKP'linin kasetinin çıkmaması o kasetlerin olmadığı demek değildir.  Röntgenciliğe giren bu tutum ve davranışlar insana yakışmaz. Kaldı ki insanın özel hayatının hem gizliliği hem kişisel verilerinin korunması anayasayla güvence altına alınmıştır" dedi.

HÜKÜMET SORUMLU

Yalçınbayır'ın Cumhuriyet gazetesine verdiği ropörtajındaki AK Parti'ye sert eleştiriler yöneltti:

"Önemli olan uygulamadır. Çıkarılan birçok kanun var. Bu kanunların uygulanması yürütmeye teslim edilmiştir. İdareye (hükümet) düşen büyük görevler var. Bunların bugünkü teknolojiyi göz önüne alırsak bulunmaması, bunlara ulaşılmaması mümkün değildir. Yürütmenin (hükümet) sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Sadece yasal düzenlemelerle hayatı düzenleyemezsiniz. Etik değerler denilen hususları göz ardı edemezsiniz. Bu telefon dinlemeleri, insanların gözetlenmesi insanlıkla bağdaşmayan, apaçık insan hakları ihlalleridir. Kamuoyunun bu yapılanları dikkate almaması gerekir."