BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Avni Aker'de nefesler tutuldu!

Belediyespor'u ağırlayacak olan Trabzonspor, diğer yandan Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında puan kaybını bekleyecek.

Abone ol

Belediyespor'u ağırlayacak olan Trabzonspor, diğer yandan Fenerbahçe'nin Ankaragücü karşısında puan kaybını bekleyecek.

Trabzonspor, Süper Lig'de yarın saat 20:00'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u Hüseyin Avni Aker Stadı'nda ağırlayacak. Bordo mavililer şampiyonluk yolundaki rakibi Fenerbahçe'nin de Ankaragücü karşısında puan kaybetmesini bekleyecek.

MUHTEMEL İLK 11'LER

Trabzonspor: Tolga, Serkan, Giray, Mustafa Yumlu, Egemen, Selçuk, Colman, Jaja, Burak, Pawel Brozek, Umut

MAÇ ÖNCESİ BİLGİLERİ

En son Şükrü Saraçoğlu deplasmanında mağlup olan Trabzonspor, o maçtan bu yana tam 10 galibiyet ve 3 beraberlik elde ederek ligin ikinci yarısında oynanan müsabakalarda sadece 11 puan kaybetti.

Bucaspor maçında galibiyete Umut Bulut'un 88. dakikadaki golüyle uzanan bordo mavililer, ligin ikinci yarısında son 10 dakika içerisinde attığı gollerle toplam 19 puanı hanesine yazdırdı.

Avni Aker'de son 4 maçtır kalesinde gol görmeyen Şenol Güneş'in talebeleri, ikinci yarıda aldıkları 10 galibiyetin 9'unu tek farkla elde etti.

Bu sene rakipleri ağları 18 defa havalandırmayı başararak gol krallığında ikinci sırada bulunan Burak Yılmaz, İBB ve Karabükspor maçlarında bir gol bulduğu taktirde kariyerindeki toplam gol sayısına bir sezonda ulaşmış olacak.

Trabzonspor'da sakatlıkları süren kaleci Onur Recep Kıvrak ve Piotr Brozek dışında eksik bulunmuyor.

Hafta içinde Beşiktaş ile Ziraat Türkiye Kupası'nda final mücadelesi veren İstanbul Büyükşehir Belediyespor, normal süresi 2-2 tamamlanan karşılaşmada rakibine penaltılarda 6-5'lik skorla boyun eğerek tarihlerindeki ilk kupayı kaldırma şansını tepmiş oldu.

Ligin orta sıralarında yer alan İstanbul ekibi, son oynadığı üç mücadelede sahadan 2 mağlubiyet ve 1 beraberlikle ayrıldı.

Bugüne kadar oynanan toplam 9 maçta rakiplerini mağlup etmeyi başaramayan Abdullah Avcı'nın öğrencileri, Avni Aker'de oynanan son iki Süper Lig müsabakasından beraberlikle ayrılmayı başardı.

İBB'de ise sakatlıkları bulunan Ergün Berisha, Marcus Vinicus, Hasagic, Barbosa ve Ali Güzeldal maç kadrosuna alınmazken, Marcin Kus ve Gökhan Ünal sarı kart cezaları nedeniyle bu maçta forma giyemeyecek.

ÖNCEKİ BULUŞMA

12 Aralık 2010: İBB 1-3 Trabzonspor

İki takım arasında ligin 16. haftasında oynanan müsabakada Trabzonspor, deplasmanda rakibini 3-1'lik skorla mağlup etmesini bildi. Henüz 2. dakikada Burak Yılmaz'ın golüyle perdeyi açan bordo mavililer, devrenin sonuna doğru Herve Tum'un golüyle soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitmişti. İkinci yarıda Burak ve Umut'un golleriyle galibiyete koşan Karadeniz temsilcisi, sahadan üç puanla ayrılan taraf olmuştu.