BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,17
ALTIN 2.476,66
HABER /  GÜNCEL

Bakan Çağlayan'dan 10 numara tehdit!

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, katıldığı bir toplantıda zehir zembelek konuştu. İşte bakanın o tehdidi.

Abone ol

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, "10 numara yağı farklı amaçlarla kullanmak isteyenler, anasından doğduğuna pişman olacak" diyerek, akaryakıt sektörünü uyardı.

Mersin Akaryakıtçılar Derneği'nin genel kuruluna katılan Çağlayan, "Ben sizin satış fiyatlarınıza karışmam. Ama bilmenizi isterim ki, yüksek indirim yapıldığı zaman halk, 'Bunda bir pislik vardır' diye akaryakıt satın almaz" dedi

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, 10 numara yağın mazot olarak kullanılmasından doğan soruna ilişkin olarak, "10 numara yağ Türkiye'nin problemidir. 10 numara yağı farklı amaçla kullanmak isteyenler, anasından doğduğuna pişman olacak. Çünkü bu ahlak dışı bir davranıştır" dedi.

Çağlayan, Mersin Akaryakıtçılar Derneği'nin (MADER) genel kurulunda yaptığı konuşmada, akaryakıt sektörünün ülke için sahip olduğu öneme işaret ederek, önümüzdeki süreçte yaşanacak sorunların giderilmesine katkı sağlayabilmek için genel kurula katıldığını söyledi.

10 NUMARA ŞİKAYETLERİ

Akaryakıtçılardan, 10 numara yağın mazot olarak kullanılması nedeniyle sıkıntı yaşadıkları yönünde şikayet alan Çağlayan, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, ülkemizin tüm imkanlarını bu konuda kullanacağız" dedi.

Bazı akaryakıt şirketlerinin istasyonlarda indirim tabelası yerleştirdiğini hatırlatan Çağlayan, şunları söyledi:

"Ben sizin satış fiyatlarınıza karışmam. Ama bilmenizi isterim ki, siz oraya yüzde 12 değil, 22 indirim de yazsanız, farklı düşünülüyor. Yüksek indirim yapıldığı zaman halk, 'Bunda bir pislik vardır' diye akaryakıt satın almaz. İnandırıcı olmaz. Sizin iş yapma kabiliyetinizi artırmaz. İnanıyorum ki, bu konuda daha dikkatli olacaksınız. Şimdiye kadar Türkiye'nin petrol kaynağı yoktu. Ama artık yoğun şekilde dünyanın birçok ülkesiyle ortaklaşa inemediğimiz çukurların binlerce metre altına inerek, petrol arıyoruz. Ben inanıyorum ki, ülkemizde önemli bir petrol kaynağımız vardır. Türkiye yeniden bu konuda önemli teknolojik çalışmaları yürütüyor. Bugün sadece enerji ithalatı için 40 milyar dolar ödedik, sadece petrol ve doğalgaz için... Enerji ihtiyacımız her geçen artıyor. Eskiden var mıydı bu kadar klima? Bugün teknolojik imkanlar var ve insanlar bunu sonuna kadar kullanacak. Türkiye'nin her geçen enerji ihtiyacı artacaktır. Bugünden yarına tedbir almalıyız. Bugün petrol 110 dolara çıktı. Dolayısıyla petrol harcamamız artıyor. Bunun faturasını hep birlikte Türkiye ödüyor. Bu durum sürdürülebilir değil."