BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın aracına tükürme kavgası

Başbakan Erdoğan'ın aracına tükürdüğü iddiasıyla bir kişi gözaltına alanınca, gergin anlar yaşandı.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun geçtiği sırada Beşiktaş'ta konvoya yönelik olumsuz harekette bulunduğu iddia edilen bir kişi gözaltına alındı. Korumaların gözaltı işlemine karşı çıkan iki kişi ile polisler arasında tartışma çıktı.

TÜKÜRDÜ İDDİASI

Kısıklı'daki konutundan çıkan Erdoğan, geniş güvenlik önlemi altında Beşiktaş'taki ofisine hareket etti. Beşiktaş Meydanı'ndaki ışıklara gelindiğinde konvoy birden durdu. Araçlardan inen Başbakan'ın korumaları bazı vatandaşların üzerine doğru koşmaya başladı. Bu sırada bir kişi Başbakan'ın aracına yönelik tükürdüğü iddiasıyla gözaltına alındı.

GÖZALTI İŞLEMİNE DİRENDİLER

Araca tükürmediğini ve olumsuz bir hareketinin olmadığını anlatan şahıs, gözaltı işlemine bir süre direndi. Arkadaşının gözaltına alınmasına tepki gösteren biri bayan iki kişi ise polislerle bir süre tartıştı. Bir koruma memuru tepki gösteren şahsa yönelerek, "Devlet büyüklerine hakaret suçtur, suç işliyorsun, git!" diye bağırdı. 

SORGU İÇİN EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Uzun süren tartışmanın ardından gözaltına alınan şahısla birlikte iki arkadaşı polis aracına bindirilerek sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Meydandaki kalabalık da bir süre şaşkın bakışlar arasında olup biteni izledi. Korumaların olay yerinden ayrılmasıyla kalabalık dağıldı.

tukurme.jpg