BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Hükümet Oslo ve Habur’da ‘çalım yemesine’ rağmen vazgeçmedi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, hükümetin Oslo ve Habur’da ‘çalım yemesine’ rağmen, çözüm sürecinden vazgeçmediğini söyledi...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, hükümetin Oslo ve Habur’da ‘çalım yemesine’ rağmen, çözüm sürecinden vazgeçmediğini söyledi. Soylu, son Taksim olaylarının ardından iş dünyasının ve STK’ların çözüm sürecine yönelik konsantrasyonun azaldığını belirterek, "Çözüm sürecine yönelik konsantrasyonlarını ciddi bir şekilde kuvvetlendirme ihtiyacı söz konusu" dedi.
AK Parti’li Soylu, bir dizi temasta bulunmak üzere geldiği Adana’da, partisinin Seyhan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret etti. AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar’ın da eşlik ettiği Soylu, burada gazetecilere Türkiye gündemini ve çözüm sürecini değerlendirdi.
Türkiye’nin yaklaşık 10 yılı aşkın süredir bir demokratikleşme programı yürüttüğünü kaydeden Soylu, bu programın tek ayaklı değil, Türkiye’deki bütün insanlara yönelik bir program olduğunu ifade etti. Soylu, Türkiye’nin, bir taraftan ekonomisini büyütürken, bir taraftan da on yıllar boyunca ihmal edilmiş ve ‘halının altına süpürülmüş’ sorunlarının çözümü konusunda adımlar attığını vurguladı. Çözüm sürecine değinen Soylu, “Çözüm süreci 21. asrın en cesur, en iddialı ve en hayırlı adımıdır. Bu, bu milletin yüzyıllarca yaşadığı, aynı kıbleye secde ettiği, aynı bayramları yaşadığı, milli ve dini günlerde aynı sevinci yaşadığı bu büyük topluluğu bir araya getirme hasretidir” dedi. Çözüm süreci boyunca şehit haberi gelmediğini hatırlatan Soylu, “Bu durum iyi midir kötü müdür? Türkiye’de neredeyse bir takım insanlar ‘bu kötüdür’ diyebilecek noktaya gelmişlerdir. Türkiye’nin geleceği açısından bu tip düşünceleri çok makul karşılamıyorum” şeklinde konuştu.

“GÜNEYDOĞU’DA DESTEK YÜZDE 90”
Soylu, Güneydoğu’da yaşayan insanların yüzde 90’a yakınının çözüm sürecini desteklediğini belirterek, süreçten de umutlu olduklarını anlattı. Birçok konu üzerinden Türkiye’nin hassasiyetlerinin kaşınmaya çalışıldığını savunan Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bütün bunların çözüm süreci başarıya ulaştığı gün bu son 10 yılda yaşanan birçok olay gibi ne kadar boş olduğunu hepimiz göreceğiz. Çözüm süreci kolay olsaydı merak etmeyin bunu AK Parti’ye bırakmadan bundan önceki siyasi partiler çözerdi. Herkes bu süreci erteledi, AK Parti buna sahip çıktı. Hem de birkaç kez bu konuda çalım yemesine rağmen -Habur, Oslo- bundan vazgeçmedi. Taksim olaylarından sonra özellikle iş camiasının, sivil toplum örgütlerimizin konsantrasyonu, çözüm süreci konusunda biraz kaymış veya zayıflamıştır. Onların, çözüm sürecine yönelik konsantrasyonlarını ciddi bir şekilde kuvvetlendirme ihtiyacı söz konusu.”