BIST 9.999
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,64
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ı hiç tanımamışsınız!

Fehmi Koru, Erdoğan'ın kendi rejimini kurduğunu söyleyenlere bakın nasıl cevap verdi.

Abone ol

Star si yazarı Fehmi Koru, hükümete yönelik eleştirilere ve rejimin Erdoğan rejimine dönüştüğünü söyleyenlere cevap verdi. Erdoğan'ın onca eleştiriyi dikkate almadığını söyleyenlere Koru "Üzerine geliyor diye kaçacak sandıysanız Erdoğan'ı hiç tanımamışsınız" diye cevap verdi.

Biri “Türkiye’de hukuk devleti fiilen askıya alındı” diye yazmış... Rejimin adı için ‘diktatörlük’ ve ‘otoriter’ sıfatlarını kullananlar varmış... ‘Putin-modeli’ üzerinden ‘parti-devleti’ yakıştırması yapan da... Vaktiyle ‘sivil dikta’ diyen çıkmış; şimdi o yakıştırma hatırlatılıyor...

Kimin ne dediğini sütununda okuduğumuz kalem “Buna ‘Erdoğan rejimi’ diyebilir miyiz?” diye soruyor...

AKLINIZI BAŞINIZA TOPLAMAZSANIZ... 

Diyebilir miyiz?

Henüz diyemeyiz, ama bu tartışmayı açıp yürütenler akıllarını başlarına toplamazlarsa, bir süre sonra, en fazla neden korkuyorlarsa başlarına onun geldiğini görebiliriz.

Vaktiyle demokrasinin tehlikeye düştüğü gerekçesiyle askerin siyasete müdahalesini alkışlamış kalemler, dışarıdan siyasi müdahalelerle demokrasinin tehlikeye düşürüldüğüne inanan bir hükümeti, aldığı tedbirler yüzünden, ‘demokrasi-dışı davranmak’ ile itham edebiliyor...

Eğer Türkiye iddia ettikleri gibi otoriter bir hüviyete bürünüyorsa, iddia sahipleri bunun sebebini önce kendilerinde aramalılar...

Her hamleleri, demokrasilerde denge unsuru sayılan kurumların zayıflamasına yol açıyor: Yargının... Medyanın... Cumhurbaşkanlığının hatta..

ERDOĞAN'I HİÇ TANIMAMIŞLAR 

Üzerlerine geliniyor diye başbakanın her şeyi bırakıp kaçacağını mı sanıyordu siyasete dışarıdan müdahaleyi başlatanlar?

Öyle sanıyor idiyseler, Tayyip Erdoğan’ı hiç tanımamışlar demektir...

Demokrasilerde, siyasi mücadele, siyaset alanında yer alan partiler tarafından ve demokratik kurallar içerisinde verilir; STK’lar, medya, kanaat önderleri siyasetin ikincil aktörleridir... Siyasetin sivil alanı yok etme niyetine nasıl karşı çıkılıyorsa, siyaset-dışı odaklardan gelen kuralsız müdahalelere de demokrasilerde göz yumulmaz.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı, demokrasilerde ayıp karşılanır. Doğru davranış tarzı, siyasete dışarıdan yapılan müdahalelere bütün siyasi aktörlerin ortak cephe oluşturarak karşı çıkmasıdır.

ESAS O REJİMİN ADI NE OLUR?

“Rejimin adı ne?” sorusunu gündeme sokanlar esas şu soru üzerinde düşünsünler: Müdahaleye kalkışanların amaçları yerine gelse, o rejimin adı ne olur?