BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Dumanlı Gülen'i o imamlara benzetti!

Ekrem Dumanlı, Gülen'i adeta İslam tarihinin mezhep imamlarına benzetti ve onlara yapılanın bugün Gülen'e yapıldığını savundu!

Abone ol

Zaman si yazarı Ekrem Dumanlı geleneği bozdu ve yalnızca pazartesi günleri yazarken bugün bir yazı dizisine başladı. Dumanlı'nın bu yazısı muhafazakar kesimde şok etkisi yaratacak.

Dumanlı İslam tarihinin büyük imamlarını kaleme aldı ve onlara yapılan zulümle bugün cemaate yapılanları kıyasladı. Dumanlı'ya göre bu yazı dizisindeki örneklerle bugün Fethullah Gülen'e yapılanlar daha iyi anlaşılacak!

Kaderin cilvesine bakın ki dört büyük mezhep imamının tamamı, devlet zulmüne maruz kaldı. Onlara o zulmü reva görenler, yaban ellerden gelip İslam ülkelerini istila eden ‘küffar’ değildi.

Pek çoğu ‘İslam devleti’nin amiri, hatta bazen halifesiydi. Hilafet mührünü elinde bulunduran o zevatın derdi neydi ki Ahmed bin Hanbel’e, İmam-ı Âzam Ebu Hanife’ye, İmam-ı Malikî’ye ve İmam-ı Şafii’ye baskı yapmış, haklarında dava açmış, hapis ve işkence ile ceza vermeye cüret etmişti?

Dört imamla başlayacağımız örnekleri okudukça mesele ayan beyan ortaya çıkacak. O yüzden en iyisi tarihin sararmış yapraklarına dönmek.

Dumanlı yazısında İmam-ı Azam Ebu Hanife, İmam-ı Hanbeli, İmam-ı Maliki ve İmam-ı Şafii'den örnekler verdi ve dönemin halifeler ve devlet adamlarından nasıl zulümler gördüğünü aktardı.