BIST 10.052
DOLAR 32,37
EURO 34,74
ALTIN 2.434,68
HABER /  MEDYA

Salih Tuna Hasan Cemal'i böyle yazdı

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, gazeteci-yazar Hasan Cemal'i bencillikle suçlayıp eski yazılarını köşesine taşıdı.

Abone ol

Yeni Şafak si yazarı , çözüm süreciyle ilgili Başbakan Erdoğan'ın politikalarını sert bir dille eleştiren T24 yazarı Hasan Cemal'i topa tuttu. 

"Böyle bencil köşe yazarı görülmemiştir" dediği Hasan Cemal'in birbirinden çok farklı eski yazılarını köşesinde okurlarıyla paylaştı.

"ERDOĞAN'I KUTLUYORUM"

2009'da açılım sürecini başlatan Başbakan Erdoğan'ı yere göğe sığdıramadığı yazısını aktardı:

'Bu ülkede uzun yıllardır siyaseti ve Kürt sorununu çok yakından izlemeye çalışıyorum, yazıp yorumluyorum. /Şunu söyleyebilirim. / Kürt sorunuyla ilgili olarak ilk kez bir başbakan, bu kadar yüreğinden konuştu, bu kadar siyasal cesaret sergiledi ve ilk kez meseleyi yüreğinde hissettiğini bu kadar anlatabildi, bu kadar siyasal riski göze alabildi./ Başbakan Erdoğan'ı kutluyorum.' (13. 08. 2009, Milliyet)"

"BÖYLE KORKUNÇ BENCİLLİK GÖRÜLMEMİŞTİR"

Erdoğan'ı düşman kesilmekle suçladığı Hasan Cemal için yazar, şu ifadeleri kullandı:

"Geçenlerde 70'inci yaş gününü kutlayan hazret 'barış süreci' başlar başlamaz akıl almaz bir telaşla dağın yolunu tuttu ve Karayılan'a adeta intizar etti: 'Türkiye'de bazı çevreler diyorlar ki; bu defa Kürtler Türkleri satacak ve kendi istediklerini alırken, Erdoğan'ı da başkan baba yapacaklar; yani Kürtler kendi haklarını elde ederken Türkiye'de otoriter bir rejime kapıyı açacaklar...'

O vakit 'Türkiye'de bazı çevreler' diyerek kendini aklı sıra bu çevrelerin dışında tutmaya çalışmıştı. Halbuki bu çevrelerin 'elebaşısı' kendisiydi.

"Bunu da geçen günkü yazısında ifşa etmekten artık imtina etmedi: 'Öcalan, Erdoğan'la Kürtlerin hakları ve kendi geleceği ile ilgili olarak uzlaşmaya varıp, Türkleri demokrasi konusunda satışa getirebilir mi?..'

Demokrasi olmadan barış olmaz diyordu, barış gerçekleşince, demokrasi yok oldu demeye başladı. Böyle korkunç bencillik görülmemiştir: Ağzının içine bakıldığında demokrasi var, bakılmadığında yok."

"PKK'YA KARŞI VERDİĞİ HAKLI VE MEŞRU MÜCADELEDE BAYRAĞIN ZİRVEYE DİKİLMESİ"

Her şeyi araçsallaştıracak kadar bencillikle eleştirdiği Cemal'in son kitabı 'Bir Genç Kadın Gerillanın Dağ Günlükleri' adlı kitaba değinen yazar, Öcalan'ın yakalandıktan sonra yazdığı yazıları köşesine taşıdı:

'Başbakan Ecevit'in televizyondan açıklamasını dinlerken bir heyecan dalgası yalıyor içimi. Gerçekten tarihi bir an, bir dönüm noktası. Apo'nun yakalanarak Türkiye'ye getirilmesi, 1984'ten beri Cumhuriyet devletinin PKK'ya karşı verdiği haklı ve meşru mücadelede bayrağın zirveye dikilmesi, zaferin tescilidir(...) Türkiye için gerçekten tarihi bir an, heyecan verici bir an (...)Tarihi bir dönüm noktası! (...) Bu büyük başarı öncelikli olarak askeri bir başarıdır. Silahlı Kuvvetlerimiz, devlete karşı silah çekmiş, 15 yıldır şiddet ve terörü politika aracı benimsemiş, insanlığa karşı suç işlemiş olan PKK'yı çökertmiştir...' (17 Şubat 1999, Milliyet)